Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Γιορτή του αθλητισμού τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο τέως Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο τέως Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης, Δημήτρης Φωκιανός, μέλη των δύο Δημοτικών Συμβουλίων και εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών.
Οι εγκαταστάσεις που εγκαινιάστηκαν πιο συγκεκριμένα συμπεριλαμβάνουν: ένα διώροφο κτίριο με αίθουσα γυμναστικής, αποδυτήρια, γραφεία διοίκησης και καφετέρια, επιφάνειας 200 τ.μ., ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, ένα γήπεδο beach volley, δύο γήπεδα τένις, τρία συγκροτήματα κερκίδων κάτω από τα οποία κατασκευάστηκαν αποδυτήρια, γραφεία αθλητικών συλλόγων, μηχανοστάσιο, λεβητοστάσιο και ιατρείο, o περιβάλλων χώρος, τοιχία αντιστήριξης, διαμορφώσεις με πλακοστρώσεις και πράσινο, o φωτισμός των γηπέδων και ο περιμετρικός φωτισμός, το δίκτυο όμβριων και άρδευσης, ένας χώρος στάθμευσης 70 θέσεων και η περίφραξη του χώρου.
Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Έχω κουραστεί ψυχικά να εγκαινιάζω Κοινωνικά Παντοπωλεία και φιλόπτωχα ταμεία όλο αυτό το διάστημα που είμαι Μητροπολίτης. Σήμερα, αισθάνομαι μια χαρά και ψυχική ευεξία ότι εγκαινιάζω κάτι που υπάρχει πριν την κρίση και πριν όλα αυτά που προέκυψαν σε αυτό το διάστημα. Δίνει και μια ελπίδα, γιατί χωρίς ελπίδα δεν μπορούμε»

Ρένα Δούρου: ««Σιγά – σιγά, με την εμμονή και με τη βοήθεια όλων, τροχοδρομούμε άλλες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής»
«Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο που ξεκίνησε το 2012 για να ολοκληρωθεί σήμερα, έξι ολόκληρα χρόνια μετά. Σήμερα λοιπόν είναι μια μέρα χαράς και περηφάνιας για όλους μας, για τους πολίτες των δύο Δήμων, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης, για τους νέους, για όλους όσοι αγαπούν την άσκηση και τον αθλητισμό. Και φυσικά για εμάς, στην Περιφέρεια Αττικής», επισήμανε κατά τον χαιρετισμό της η Ρένα Δούρου προσθέτοντας: «Τα προηγούμενα χρόνια τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η Εκκλησία απλώσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας για όλους και όλες που δοκιμαστήκαμε από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, καθώς ήμασταν αναγκασμένοι να ανοίγουμε κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και άλλες τέτοιου είδους δομές. Σιγά – σιγά, με την εμμονή, με τη βοήθεια όλων, με την αλληλεγγύη τροχοδρομούμε, χωρίς μεγάλα λόγια, άλλες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».

Τάσος Μαυρίδης: «Ένα έργο που έλειπε από την ευρύτερη περιοχή για τη νεολαία και τον αθλητισμό»
Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος, Μαυρίδης μεταξύ άλλων είπε: «Όλο αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Ήταν ένα όραμα, ένας σχεδιασμός που ξεκίνησαν οι δυο προηγούμενοι Δήμαρχοι, ο Δημήτρης Φωκιανός και ο κ. Τζίτζιφας, ένα έργο που έλειπε από την ευρύτερη περιοχή για τη νεολαία και τον αθλητισμό. Αυτό πήρε σάρκα και οστά. Χρειάστηκε να συνεργαστούν οι δυο Δήμοι, οι δύο τεχνικές υπηρεσίες, να ετοιμάσουν τις μελέτες και να τις καταθέσουν στην Περιφέρεια. Θέλω θερμά να ευχαριστήσω και τον τότε και τη σημερινή Περιφερειάρχη γιατί αγκάλιασαν αυτό το μεγάλο έργο, είδαν ότι είναι αναγκαίο για την κοινωνία και για τους δύο Δήμους και το έβαλαν μπροστά να υλοποιηθεί»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ