Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

«Για να σωθεί ένα παιδί»: Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία των μεταλλίων του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Δημοσιεύθηκε

στις

«Αν σωθεί ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά, που έχω φάει». Με αυτή τη φράση, «έφυγε» από τη ζωή ο ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, που συγκίνησε την ελληνική κοινότητα, με την απόφασή του να δημοπρατηθούν τα μετάλλια και οι δάδες του, για την αρωγή παιδιών.

Η τελευταία του επιθυμία, πραγματοποιήθηκε, μόλις χθες, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται καλύτερα από κάθε προσδοκία, μιας και υπήρξε πλήθος συμμετοχών.

Βέβαια, ακόμα κι αυτοί, που «δεν κέρδισαν» αποφάσισαν να δωρίσουν κι εκείνοι στα ευαγή ιδρύματα για τα παιδιά. «Δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι σε αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε κερδίσει όλοι, γιατί έχει κερδίσει η κοινωνία και ο άνθρωπος», ανέφερε χαρακτηριστικά η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη.

Η κ. Τσαμπάζη, μεταξύ άλλων, τόνισε πως με την ολοκλήρωση της διαδικασίας «ήταν η πρώτη φορά που χαμογελάσαμε πραγματικά από την ημέρα που έφυγε ο Αλέξανδρος μας. Σαν να μπήκε η καρδιά μας κάπως πάλι στη θέση της».

Ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Τσαμπάζη:

«Η διαδικασία της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα και ήταν η πρώτη φορά που χαμογελάσαμε πραγματικά από την ημέρα που έφυγε ο Αλέξανδρος μας. Σαν να μπήκε η καρδιά μας κάπως πάλι στη θέση της.

Ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της αγάπης και της βοήθειας του κόσμου, επιχειρηματιών, απλών ανθρώπων που επέμεναν μέχρι τελευταία στιγμή στην προσπάθειά τους να προσφέρουν ένα υψηλό πόσο για καλό σκοπό σε μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, μιας και είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που δημοπρατεί μετάλλια του.

Ακόμα πιο συγκινητική είναι η πρόθεση αρκετών συμμετεχόντων να καταθέσουν και εκείνοι στα ιδρύματα που έχουμε επιλέξει το ποσό της προσφοράς τους, κι ας μην έχουν “κερδίσει” στη δημοπρασία.

Δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι σε αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε κερδίσει όλοι, γιατί έχει κερδίσει η κοινωνία και ο άνθρωπος. Τα χρήματα θα δοθούν απευθείας από τους πλειοδότες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οργανώσεων ισόποσα.

Να είστε όλοι καλά. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ