Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Α.Γ.Σ. Ανατολή: Νέα διάκριση για την πρωταθλήτρια στο βάδην Κ. Φιλτισάκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στην Πάχη Μεγάρων, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 35 χιλμ. Ανδρών και Γυναικών.

Παράλληλα διοργανώθηκε και ημερίδα βάδην με μικρότερες αποστάσεις (5 χιλμ., 10 χιλμ. Και 20 χιλμ.) για διάφορες ηλικίες (άνδρες, γυναίκες, Κ23,Κ20,Κ18).

Το αγώνισμα των 35 χιλμ. διεξήχθη για πρώτη φορά, μετά από απόφαση της IAAF. Για την κατηγορία των γυναικών ήταν μία πολύ μεγάλη απόσταση, αφού μέχρι και το 2020 η μεγαλύτερη απόσταση ήταν τα 20 χιλμ.

Η πρωταθλήτριά του Α.Γ.Σ. Ανατολή Νέας Ιωνίας, Κυριακή Φιλτισάκου πήρε το βάφτισμα σ’ αυτή τη μεγάλη απόσταση και απέδειξε την πολύ καλή φυσική της κατάσταση. Κατετάγη δεύτερη στην κατηγορία των γυναικών με χρόνο 2 ώρες 55΄. 15. Η Κυριακή για πολύ λίγο δεν επέτυχε το όριο (2 ώρες 54΄. 00΄΄), για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διοργανωθεί το 2022 στο Όρεγκον. Το ένα λεπτό το έχασε στα τελευταία 6 χιλμ. κυρίως λόγω του ανέμου που επικρατούσε.

Η Κυριακή πέρασε τα 20 χιλμ. σε χρόνο 1 ώρα 39.46, επιτυγχάνοντας επίδοση η οποία είναι καλύτερη από το όριο συμμετοχής (για τα 20 χιλμ.), στη διοργάνωση που θα γίνει στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, εξασφαλίζοντας από τώρα τη συμμετοχή στον αγώνα αυτόν. Ο επόμενος στόχος της τώρα, αφού δοκίμασε τις ικανότητες σε τόσο μεγάλη απόσταση, είναι να της δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχει πάλι σε κάποια ανάλογη επίσημη διοργάνωση, για να βελτιώσει την επίδοσή της.

 

Νικήτρια ήταν η γνωστή πρωταθλήτρια του βάδην Ντρισμπιώτη Αντιγόνη (του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), η οποία πέτυχε χρόνο 2 ώρες 50΄. 04΄΄ που της εξασφάλισε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έχει επίσης εξασφαλίσει τη συμμετοχή της από το 2020, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Την τρίτη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Ευσταθία Κουρκουτσάκη (ΓΑΣ Ιλισσός) με χρόνο 3 ώρες 12΄.07΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονητής και των τριών αθλητριών είναι ο κ. Κεφαλλόπουλος Ναπολέων.

Στους άνδρες νικητής ήταν ο επίσης γνωστός μας πρωταθλητής Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου) με 2 ώρες 36.45, επίδοση που τον φέρνει στην τέταρτη θέση στον κόσμο. Ο Αλέξανδρος από την αρχή του αγώνα ακολούθησε ένα σταθερά υψηλό ρυθμό, τον οποίο βελτίωσε μετά το 27ο χιλμ., χωρίς βέβαια να έχει κανένα συναγωνισμό.

Δεύτερος ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος (ΑΕ Ολυμπιάδα Πατρών) με 3 ώρες 05΄.12΄΄, τρίτος ο Αναστάσιος Στάμος (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 3 ώρες 10΄.48΄΄, τέταρτος ο Κων/νος Σταμέλος (ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας) με 3 ώρες 17΄.59΄΄ και πέμπτος ο Μαρίνος Λύτρας (ΓΑΣ Ιλισσός) με 3 ώρες 24΄. 51΄΄.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ