Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Α.Γ.Σ. Ανατολή: Δεύτερη θέση για τη Φιλτισάκου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην

Δημοσιεύθηκε

στις

Την περασμένη Κυριακή, διεξήχθη στη Θέση Βαρέα, Παραλίας Μεγάρων, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΒΑΔΗΝ, 35 χιλιομ.

Το ίδιο πρωινό διεξήχθη και ημερίδα Βάδην διαφόρων αποστάσεων για διάφορες ηλικίες: για τις γυναίκες: 5 χιλ. Κ18, 10 χιλ. Κ20 και 20 χιλ. Γυναικών. Για τους άνδρες: 10 χιλ. Κ18 και Κ20 και 20 χιλ. Ανδρών.

Το μετεωρολογικό δελτίο έδινε προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ψυχρούς ανέμους. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Α.Γ.Σ. “Ανατολή” πήγαν αποφασισμένοι και αποφασισμένες να δώσουν τον αγώνα τους, αποδεικνύοντας ότι είναι «παντός καιρού». Υπήρχαν σημεία της διαδρομής και χρονικές περίοδοι που ο αέρας πάγωνε και δυσκόλευε τους αθλητές.

Με αυτές τις συνθήκες οι κοπέλες του Συλλόγου έκαναν ατομικές επιδόσεις και «έπιασαν» όρια για το παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 

Στα 35 χιλιόμ. ΑΝΔΡΩΝ ο πρωταθλητής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ (Α.Ο. Μυκόνου), τερμάτισε πρώτος επιτυγχάνοντας χρόνο 2:39.43. Δεύτερος ήταν ο ΝΤΕΝΤΌΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Α.Ε. Ολυμπιάς Πατρών) με χρόνο 2:57.31 και τρίτος ο ΒΑΪΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΑΣ Ιλισσός) με χρόνο 3:08.15.

Στην ίδια απόσταση, στις γυναίκες τερμάτισε ΠΡΩΤΗ κι εφέτος η ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ (Α.Σ.Σ. Αλέξανδρος Μακεδονίας) επιτυγχάνοντας χρόνο 2:47.48, που αποτελεί νέα ατομικό ρεκόρ της αθλήτριας και επίτευξη ορίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και το Πανευρωπαϊκό του Μονάχου.

Τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση κατέλαβε η πρωταθλήτρια του Συλλόγου ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, σε χρόνο 2:51.51, που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και επίτευξη του ορίου (νωρίς, νωρίς) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον και το Πανευρωπαϊκό του Μονάχου.

 

Στην ΤΡΙΤΗ θέση τερμάτισε η αθλήτρια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Πανελλήνιος Γ.Σ.) σε χρόνο 2:57.39.

Όριο για το Παγκόσμιο Βάδην Κ18 που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ πέτυχε και η αθλήτρια ΕΥΗ ΑΔΑΜΗ (Γ.Ε. Αγρινίου), η οποία τερμάτισε πρώτη στα 5.000 μ. με χρόνο 25.41.

 

 

Μετά τον τερματισμό της η Κυριακή Φιλτισάκου δήλωσε ότι: «Μπήκα λίγο συντηρητικά, καθώς στην αρχή ανησύχησα με τις συνθήκες. Παρόλα αυτά στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα είδα πως είμαι σε θέση να κυνηγήσω τον χρόνο που θέλω κι έτσι άλλαξα το ρυθμό μου. Έχω μπροστά μου πλέον το χρόνο να δουλέψω και να επικεντρωθώ στις κορυφαίες διοργανώσεις. Θα κυνηγήσω το όριο και στα 20 χιλμ. βάδην και θα αποφασίσω με τον προπονητή μου την απόσταση που θα συμμετάσχω σε Όρεγκον και Μόναχο».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ