Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη και Εθνική Πόλο στους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού για το 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία διεξήχθη η Γιορτή των Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού για το 2021 που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ)

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου, του Πρόεδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπ. Καπράλου και πολλών άλλων προσκεκλημένων και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κερδίζουν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στα βραβεία του ΠΣΑΤ. Οι δύο αθλητές είχαν κερδίσει και πέρυσι τον τίτλο, μόνο που λόγω κορωνοϊού η εκδήλωση δεν έγινε ποτέ.

 

 

Εκαναν… το repeat όμως φέτος στα βραβεία που δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής και στα οποία ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συγκίνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όταν τίμησε την Εθνική ομάδα πόλο, αλλά και της Μαρίας Σάκκαρη.

Πριν ανακοινωθούν τα βραβεία των κορυφαίων, στην εκδήλωση τιμήθηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στο Τόκιο (Εθνική πόλο, Ντούσκος, Τεντόγλου και Πετρούνιας, με τους τελευταίους δύο να απουσιάζουν από την εκδήλωση), αλλά και όσοι διακρίθηκαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μεταξύ άλλων τιμήθηκαν και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Σπύρος Καπράλος κ.ά.

Στους άνδρες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε την ψήφο των αθλητικών συντακτών. Φυσικά, δεν μπορούσε να είναι παρών στην εκδήλωση, ωστόσο έστειλε ένα μήνυμά στην εκδήλωση. «Ευχαριστώ για την αναγνώριση. Πάντα προσπαθώ να δίνω χαρά στους Ελληνες και να εμπνέω τα νέα παιδιά, όπως έκαναν οι παλιοί το ίδιο με εμένα. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία» ανέφερε ο Greek Freak.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, σε κλίμα συγκίνησης, απένειμε το βραβείο του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος έφθασε στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το βραβείο παρέλαβε, ο προπονητής του στίβου Γιώργος Πομάσκι.

Ο Γ. Πατούλης κατά την απονομή του βραβείου επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: « Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται συνεχώς κοντά στα κορυφαία γεγονότα του αθλητισμού μας. Με έργα ουσίας αποδίδουμε τις τιμές σε όσους προάγουν το ευ αγωνίζεσθαι αλλά και την πατρίδα μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας. Σήμερα, σε αυτή την γιορτή για τον αθλητισμό, βρισκόμαστε εδώ με περισσή συγκίνηση, για να τιμήσουμε και να χειροκροτήσουμε, όσους με πολύ κόπο, κατέκτησαν την κορυφή, αλλά και προήγαγαν το αθλητικό πνεύμα και τις αξίες του.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ