Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

ΑΓΣ Ανατολή: “Έκλεψε” τις εντυπώσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην η Κ. Φιλτισάκου

Δημοσιεύθηκε

στις

Διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην ανδρών και γυναικών, όπου αθλητές και αθλήτριες είχαν στόχο την επίτευξη επιδόσεων εν όψει των Πρωταθλημάτων Ευρώπης και των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκυο.

Στο αγώνισμα των 20 χιλμ. γυναικών συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς τέσσερις αθλήτριες. Οι: η Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Παλαιού Φαλήρου), η Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ),η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) και η Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ν. Ιωνίας Ανατολή).

Η αθλήτρια του ΑΓΣ Ανατολή Κυριακή Φιλτισάκου συμμετείχε εκτός συναγωνισμού για το λόγο ότι δεν είχε επίσημη καταγεγραμμένη επίδοση στο αγώνισμα των 20 χιλμ. Παρόλα αυτά τερμάτισε πρώτη μεταξύ των ελληνίδων αθλητριών και τρίτη στη γενική κατάταξη, επιτυγχάνοντας επίδοση 1:32.23, η οποία αποτελεί μεγάλη βελτίωση της ατομικής επίδοσής της. Κατά τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 35 χιλμ., (όπου είχε τερματίσει δεύτερη), είχε «πέρασμα» στα 20 χλμ. σε χρόνο 1:39.46.

Η 21χρονη Κυριακή Φιλτισάκου έγινε η ένατη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, ενώ με αυτή την εμφάνισή της ανέβηκε και αρκετές θέσεις στο Ολυμπιακό ranking και έβαλε υποψηφιότητα για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Οι άλλες Ελληνίδες αθλήτριες τερμάτισαν: η Παναγιώτα Τσινοπούλου 4 η στη γενική κατάταξη και 2 η στο επίσημο πρωτάθλημα, με χρόνο 1:32:33, η Χριστίνα Παπαδοπούλου, 5 η στη γενική κατάταξη και 3η στο επίσημο πρωτάθλημα με χρόνο 1:32:53. Η Όλγα Φιάσκα εγκατέλειψε στο 10ο χιλμ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ