Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Έφτασε στο Ίλιον η σκυτάλη του «Running Out of Time»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην παγκόσμια σκυταλοδρομία, που καλύπτει 7.767 χλμ. σε 18 χώρες, για να μεταφέρει το μήνυμα για την κλιματική εκπαίδευση στους ηγέτες που θα λάβουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27 στο Sharm El-Sheikh στην Αίγυπτο, συμμετείχε ο Δήμος Ιλίου. Τη σκυταλοδρομία υποστηρίζουν η UNESCO και η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Ιλίου, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Τμήματος Αθλητισμού, μέλη των αθλητικών συλλόγων ΕΡΜΗΣ, ΙΑΣΩΝ και άλλους αθλητές του Δήμου, ξεκίνησαν το πρωί από το Δημαρχείο επιλέγοντας να διανύσουν συμβολικά τη διαδρομή Stage 625 στη Νέα Μάκρη, μήκους 11 χιλιομέτρων, η οποία διαπερνά καμένες εκτάσεις από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, στηρίζοντας το μήνυμα για την κλιματική αλλαγή.

 

 

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Ο Δήμος Ιλίου συμμετείχε σε μια ανθρώπινη αλυσίδα συνεργασίας, θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας ότι όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν βιώσιμο πλανήτη για εμάς και τα παιδιά μας. Η Κλιματική Εκπαίδευση είναι αναγκαία, ώστε η κοινωνία, ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες, να αντιληφθεί τους κινδύνους από την κλιματική αλλαγή να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να υιοθετήσει συμπεριφορές φιλικές προς το περιβάλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αντιδημάρχους Περιβάλλοντος Νίκη Βομπιράκη και Αθλητισμού Άρη Τσιμόγιαννη, αλλά και τους εργαζόμενους του δήμου για τη συμβολή τους σε αυτήν την προσπάθεια. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε, πριν ο χρόνος της γης μας εξαντληθεί».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ