Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ένα βήμα πριν την άνοδο στη Super League η Κηφισιά – Απόδραση από την Πάτρα με buzzer beater του Βαφέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Κηφισιά πήρε ένα μείζονος σημασίας τρίποντο στην έδρα της Παναχαϊκής (2-1), σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Βαφέα.

Με το παιχνίδι στο “Χ” και την άμμο στην κλεψύδρα να αδειάζει, ο σέντερ μπακ της Κηφισιάς έκανε το μονοκόματο από το ύψος του πέναλτι, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Μαντί Ταλάλ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 9ο λεπτό, ενώ η Παναχαϊκή είχε ισοφαρίσει με προβολή του Μπουρλάκη στο 32′ της αναμέτρησης.

Η Κηφισιά ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά και την πρώτη καλή στιγμή (διπλή μάλιστα) μόλις στο 8ο λεπτό, όταν ο Βαγγέλης Νοικοκυράκης και ο Μαντί Ταλάλ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στον στόχο. Στο επόμενο λεπτό όμως, ο Μαντί Ταλάλ με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την Κηφισιά.

Στο δεύτερο μέρος, η Κηφισιά κυριάρχησε, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και κλείνοντας την Παναχαϊκή στο δικό της μισό.

Στο 90+4′ ο Ανδρέας Κολοβούρης έκανε σπουδαία επέμβαση σε γυριστό σουτ του Ανδρέα Τεττέι, αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία φάση του αγώνα. Στο επόμενο λεπτό, το τελευταίο των καθυστερήσεων, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Παναχαϊκής, ο Νίκος Βαφέας βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, έκανε το μονοκόμματο με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντα τη νίκη στην Κηφισιά με buzzer beater.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης, Λιοφάγος, Τοπάλ, Λαρέα, Τσακμάκης, Σίλβα (74′ Παπαχρονόπουλος), Χαντί, Ζυγκερίδης (75′ Κάρλος), Κωνσταντακόπουλος, Στεργίδης (93′ Στασινόπουλος), Μπουρλάκης.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Προβυδάκης (73′ Καλλέργης), Ποζατζίδης Στ. (88′ Παυλάκης), Γκίνη, Νοικοκυράκης, Πρίτσας (63′ Αντερέγκεν), Ταλάλ, Τεττέι, Κουιρουκίδης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ