Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ένας κολυμβητικός άθλος από μέλος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Βύρωνα!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας πραγματικός κολυμβητικός άθλος, ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Παρασκευή 29 Ιουλίου, από ένα μέλος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Βύρωνα «Χρήστος Ταμπαξής».

Η Ελεάνα Παπαφλωράτου, αθλούμενη στο τμήμα ενηλίκων, πραγματοποίησε επιτυχώς το διάπλου Κεφαλονιάς – Ζακύνθου, κολυμπώντας πάνω από 8 συνεχόμενες ώρες προκειμένου να διανύσει τα περίπου 20 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας που χωρίζουν αυτά τα δύο νησιά.

Η Ελεάνα δεν είχε επαφή με την κολύμβηση και επέλεξε το Κολυμβητήριο του Βύρωνα το 2016, σε μία προσπάθεια αποκατάστασης ύστερα από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που της προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε χέρι, ώμους και σπονδυλική στήλη, καθώς επίσης και νευρομυϊκά. Αρχικά έμπαινε στην πρώτη διαδρομή με βοήθεια, όμως με συνέπεια και σταθερότητα στις προπονήσεις, παρά τις δυσκολίες κατόρθωσε σε λιγότερο από δύο χρόνια να συμμετέχει σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης.

Σχετικά σχετικά με το κολυμβητικό της κατόρθωμα η ίδια δηλώνει πώς όταν βρίσκεται στο νερό νιώθει ζωντανή, και πως στο κολύμπι υπεραποστάσεων μπορεί το σώμα να αποτελεί το όχημα αλλά σε αυτό το υπέροχο ταξίδι κινητήριος δύναμη είναι η ψυχή και η θέληση.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον συν-κολυμβητή φίλο και ορθοπεδικό γιατρό Ιωάννη Λαφαζάνο, τον γιατρό του ΚΑΤ Φίλιππο Γιαννούλη, τον προπονητή της Κωνσταντίνο Δαβερώνα, καθώς και τους συναθλούμενους και το προσωπικό του κολυμβητηρίου για τη στήριξη και την βοήθεια στον αγώνα της.

Η Δημοτική Αρχή, το ΔΣ και το προσωπικό του Δήμου Βύρωνα θέλουν να συγχαρούν την Ελεάνα, που απέδειξε πως είναι πηγή έμπνευσης και ψυχικής ανθεκτικότητας για όσους πιστεύουν ότι δεν μπορούν και πως με προσπάθεια, στόχους, θέληση, υπομονή και επιμονή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ