Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Έκκληση για την επιβίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή από την ΕΣΚΑ σε Χαρδαλιά και Αυγενάκη για να επιτραπούν οι προπονήσεις

Με επιστολή της στα αρμόδια Υπουργεία, η ΕΣΚΑ ζήτησε να επιτραπούν οι προπονήσεις τουλάχιστον στις ομάδες ώστε να επιβιώσουν οι σύλλογοι και οι Ακαδημίες τους και ταυτόχρονα, τα παιδιά να συνεχίσουν να αθλούνται.

Η επιστολή της ΕΣΚΑ έχει παραλήπτες τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά και μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως όλος ο αθλητισμός έτσι και η καλαθοσφαίριση μετά από το τρίμηνο lockdown, επανεκκινήθηκε ουσιαστικά τον Μάιο του 2020.

Η Ε.Σ.Κ.Α., η μεγαλύτερη ένωση σωματείων καλαθοσφαίρισης της χώρας μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης σε συνεργασία με όλους τους ανιδιοτελείς παράγοντες και προπονητές
των ερασιτεχνικών σωματείων, εφαρμόζοντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, κατάφερε έως σήμερα επιτυχώς, να μεταφέρει στην καλαθοσφαίριση και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, το νέο τρόπο ζωής COVID-19 ως μια νέα πραγματικότητα στην οποία οφείλουμε όλοι μαζί να προσαρμοστούμε.

Όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες στιγμές για τον αθλητισμό, υπό νέες συνθήκες και νέες συνήθειες αλλά να είστε σίγουροι ότι στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Σωματείων Αττικής, όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, προπονήσεις και αγώνες, πραγματοποιούνται με
ασφάλεια και υπευθυνότητα.

Στο πλαίσιο της άμεσης και καθημερινής συνεργασίας μας με τα σωματεία της δύναμης μας, γίναμε αποδέκτες σχετικών εισηγήσεων και έντονων διαμαρτυριών της πλειονότητας αυτών, για την βίαιη αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων συμπεριλαμβανομένων και των προπονήσεων.

Αξιότιμοι κύριοι, θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το έργο που προσφέρει η Ένωσή μας, διαχρονικά στην καλαθοσφαίριση και στον αθλητισμό της Αττικής και να σας τονίσουμε ότι τα απαγορευτικά μέτρα που αποφασίσατε δεν εξασφαλίζουν έστω το δικαίωμα της συμμετοχής στην άθληση. Δικαίωμα το οποίο θα έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί από εσάς, με τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών, τουλάχιστον σε προπονήσεις, ακολουθώντας πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτοκολλά.

Σας παρακαλούμε και σας ζητάμε να πρυτανεύσει η λογική. Τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι αθλητές, αποτελούν οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, συνειδητοποιημένες και πειθαρχημένες.

Σας παρακαλούμε και σας ζητάμε να επανεκτιμήσετε άμεσα την κατάσταση, παίρνοντας σχετικές αποφάσεις για την άρση της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων και την
 ενεργοποίηση της οργανωμένης άθλησης μέσω των προπονήσεων, με την προϋπόθεση της εφαρμογής προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σας κάνουμε έκκληση για την επιβίωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της καλαθοσφαίρισης στην Αττική.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Σ.Κ.Α.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ι.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΚΟΜΠΟΡΟΖΟΣ.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ