Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Άνοιξαν τα φτερά τους για το Κάλι της Κολομβίας

Δημοσιεύθηκε

στις


Κυριακή μεσημέρι, 12 Ιουλίου. Στην αίθουσα αναμονής του «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» το μπλε χρώμα της Εθνικής Στίβου έχει καλύψει τους χώρους. Αγόρια και κορίτσια, (το νέο αίμα του Ελληνικού στίβου), ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη μακρινή Κολομβία, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.  Είναι η μεγαλύτερη αποστολή παίδων – κορασίδων που μετέχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα: 14 κορίτσια, 12 αγόρια. Είκοσι έξι νέα παιδιά με ζηλευτές επιδόσεις, αλλά και όνειρα και αγωνιστικότητα, πηγαίνουν για να συναγωνιστούν για το ωραίο, το υψηλό και το μεγάλο.
Ο ΣΕΓΑΣ, η Ομοσπονδία του Στίβου, σε πείσμα των καιρών, παρά τα μύρια προβλήματα που περνά η πατρίδα μας, (ειδικά τις τελευταίες μέρες που και οι Τράπεζες είναι κλειστές) και την οικονομική στενότητα που έχει επιβληθεί από την Πολιτεία την τελευταία τριετία στο άθλημά μας, δίνει την ευκαιρία σ’ αυτά τα παιδιά να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Αυτή η αποστολή χαρακτηρίζεται ως πολύ δύσκολη. Πολυπληθής η ομάδα, επικίνδυνη η πόλη Κάλι της Κολομβίας, οι αγώνες σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, αλλαγή ημισφαιρίου, διατροφή, αγωνία, γιατί οπωσδήποτε για όλα τα παιδιά είναι η πρώτη συμμετοχή τους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, άγχος γιατί θέλουν να επαληθεύσουν τις προσδοκίες τους.
Είναι εντυπωσιακές όμως όλες οι στιγμές, ώσπου τα παιδιά να κατευθυνθούν προς το αεροπλάνο. Αστειεύονται, τηλεφωνούν και δέχονται τηλεφωνήματα, βγάζουν φωτογραφίες, συσκευάζουν τα κοντάρια του επί κοντώ, ελέγχουν τις αποσκευές τους, τα διαβατήριά τους…. Και οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ, ο Γενικός Αρχηγός κ. Ράπτης, ο Εθνικός Προπονητής κ. Κουτσοφλίνης και όλο το υπόλοιπο επιτελείο της Ομοσπονδίας με συναίσθηση των ευθυνών της αποστολής, είναι πανέτοιμοι για το ταξίδι, για τους αγώνες, για την ασφάλεια των αθλητών. Χαρακτηριστικά ο Γενικός Αρχηγός κ. Ράπτης, μετά τις οδηγίες που έδωσε ο Εθνικός Προπονητής κ. Κουτσοφλίνης, μίλησε σε όλη την αποστολή για τη σοβαρότητα του ταξιδιού, την προσοχή και την άψογη συμπεριφορά που πρέπει να επιδείξουν όλοι οι αθλητές και κατέληξε: «Είμαστε ομάδα απ’ αυτή τη στιγμή… Έτσι θα λειτουργήσουμε και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί…»
Ανάμεσα στα 26 Ελληνόπουλα ο αθλητής του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας Γιώργος Τζατζιμάκης, που κατάφερε και πέτυχε το όριο συμμετοχής του στο αγώνισμα των 10.000 μ. του βάδην.

Πρωτοεμφανιζόμενος αθλητής στο βάδην, με αρκετές νίκες το τελευταίο διάστημα, ξεκινά την αθλητική καριέρα του με μια τόσο σπουδαία συμμετοχή, με αθλητές υψηλών επιδόσεων. Έχει τη 18η επίδοση μεταξύ 43 συνολικά αθλητών του βάδην. Είναι από τους μικρότερους σε ηλικία Ευρωπαίος αθλητής στο αγώνισμα του βάδην. Κοντά του στο αεροδρόμιο οι γονείς του Μανόλης και Ράνια, η αδελφή του Βάσια και η συναθλήτριά του (αθλήτρια της Ανατολής) Λυδία Κατσαγκόλη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκπροσωπήθηκε στο αεροδρόμιο από τον Πρόεδρο Κώστα Τσαγκαράκη και τον Ειδικό Γραμματέα Γιάννη Δαρμογιάννη.
Ο αθλητής μας θα αγωνιστεί το Σάββατο 18 Ιουλίου και επιστρέφει στην Αθήνα τα χαράματα της Τρίτης 21 Ιουλίου.
Εκφράζοντας τα αισθήματα των μελών μας, αλλά και όλου του φίλαθλου κόσμου, το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται στην ομάδα των Παίδων και Κορασίδων να πετύχουν τους στόχους τους, να αποκτήσουν εποικοδομητική εμπειρία από το πρωτάθλημα αυτό και να έχουν πάντοτε νίκες στους στίβους της ζωής τους.

Δ.Σ.
Ανατολής Νέας Ιωνίας

Η ΟΜΑΔΑ  

ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΑΘΗΝΑΣ
 
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ- ΔΩΔ/ΝΗΣΑ

ΜΟΥΛΙΣΤΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ
ΑΣ ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ- ΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΜΟΥΖΕΝΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ
ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
 
ΜΟΝΩΠΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΡΙΠΛΟΥΝ  
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΓΣ- ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΑΡΤΣΙΝΙ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ
ΠΓΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΜΗΚΟΣ
ΓΕ ΓΡΕΒΕΝΩΝ- ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΜΑΝΤΖΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΗΚΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ ΓΣ- ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΑΛΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
800
ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
400
ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- ΗΠΕΙΡΟΥ

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
400 ΕΜΠ
Ο.Φ.Η. -ΚΡΗΤΗΣ

ΤΖΑΤΖΙΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10000 ΒΑΔΗΝ
ΑΓΣ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ- ΑΘΗΝΑΣ

ΒΑΪΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
5000 ΒΑΔΗΝ
ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ ΑΘΗΝΩΝ- ΑΘΗΝΑΣ

ΜΠΟΧΩΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
5000 ΒΑΔΗΝ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ- ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΜΑΘΕΙΑΣ

ΞΥΔΩΝΑ ΝΙΚΗ
ΕΠΤΑΘΛΟ
ΑΓΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ- ΑΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΑΣΤΡΙΝΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
ΕΠΤΑΘΛΟ
ΟΦΗ- ΚΡΗΤΗΣ

ΜΑΛΤΑΜΠΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΥΨΟΣ
ΑΕ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΜΕΙΝΙΑΣ- ΑΘΗΝΑΣ

ΓΚΕΛΗ ΕΛΕΝΗ
ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ
ΓΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ- ΚΡΗΤΗΣ

ΜΑΝΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ
Ο.Φ.Η -ΚΡΗΤΗΣ

ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ ΑΛΕΞΙΑ
400
ΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ-ΑΘΗΝΑΣ
 
ΡΑΜΜΟΥ ΝΕΦΕΛΗ
100 ΕΜΠ
ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ-ΔΩΔ/ΝΗΣΑ
 
ΚΟΥΤΣΑΛΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ
ΜΗΚΟΣ
ΓΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ- ΔΥΤ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ
ΓΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ- ΑΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ
ΓΣ ΕΛΕΥΘ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΚΡΗΤΗΣ

ΚΙΑΦΑ ΑΝΝΑ
400ΕΜΠ
ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΜΑΘΕΙΑΣ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
400 ΕΜΠ
ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ