Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Χρήστος Μήττας: «Κανένας φόβος μετάδοσης κορωνοϊού από κουνούπια»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ξεκινήσαμε νωρίτερα, από κάθε άλλη χρονιά, τις δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών για να είμαστε πιο έγκυροι και πιο γρήγορα για να προλάβουμε τις προνύμφες των κουνουπιών και δεν υπάρχει καμία σύνδεση με σενάρια μετάδοσης κορωνοϊού από κουνούπια.»

Αυτό δήλωσε o Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χρήστος Μήττας, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση των απειλών από τον ιό του Δυτικού Νείλου και οι οχλήσεις από τα κουνούπια και όχι ο φόβος μετάδοσης του κορωνοιού: «Έχουμε συζητήσει με τους ειδικούς και δεν υπάρχει θέμα μετάδοσης του κορωνοιού  με τα κουνούπια. Αυτό είναι η άποψη των επιστημόνων αποδεδειγμένα και της επιστημονικής επιτροπής, που έχουμε εμείς εδώ στην Περιφέρεια για τα κουνούπια. Μας είπαν ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με την πανδημία. Απλώς ξεκινάμε φέτος νωρίτερα, αξιοποιώντας την εμπειρία προηγούμενων ετών για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.»

Ερωτηθείς για την προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να περάσουν τα περιφερειακά ιατρεία στην αρμοδιότητάς της ο κ. Μήττας σημείωσε: «Η άποψή μας είναι ότι αυτά τα περιφερειακά ιατρεία θα πρέπει να έρθουν στις Περιφέρειες για να έχουμε άμεση επαφή και να συνεργαζόμαστε πιο γρήγορα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα. Συνδράμουμε, ωστόσο και τα βοηθάμε και θέλουμε καλά περιφερειακά ιατρεία, για να βοηθάμε και τα νοσοκομεία. Ζητάμε την αρμοδιότητα και η κυβέρνηση δεν λέει όχι, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο ώστε να γίνουν τα πράγματα καλύτερα και όχι χειρότερα.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ