Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή της Υφ. Υγείας, Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων θα συμμετάσχει αύριο Παρασκευή 29 Ιανουαρίου η Υφυπουργός Υγείας, με επίκεντρο τον τομέα Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη.

Αρχικά, το Κέντρο για την Υποστήριξη, Εκπαίδευση και Έρευνα στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα παρουσιάσει την τηλεφωνική και διαδικτυακή γραμμή

  • για την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος καθώς και
  • για τη συμβουλευτική υποστήριξη διακοπής καπνίσματος

Στη Συνέντευξη Τύπου θα απευθύνουν χαιρετισμό οι κ.κ.:

  • Ζωή Ράπτη – Υφυπουργός Υγείας – Τομέας Ψυχικής Υγείας
  • Ευάγγελος Φιλόπουλος – Χειρουργός – Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Τη λειτουργίας της γραμμής και τους στόχους του προγράμματος θα παρουσιάσουν οι κ.κ. : Ιωάννης Ντίνος – Κλινικός Ψυχολόγος – Επιστημονικός Υπεύθυνος ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο της Ε.Α.Ε
Κοτρώτσου Μαρία – Ψυχίατρος – ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο της Ε.Α.Ε &  Ε.Κ.Ψ – Π. Σακελλαρόπουλος Μυλωνοπούλου Καίτη – Μέλος ΔΣ  Ε.Κ.Ψ – Π. Σακελλαρόπουλος

Το έργο «Ανοιχτή Γραμμή» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τηλεφωνικής και
Ψηφιακής Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογίας» που
χρηματοδοτείται από τον Τομέα Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από
την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής –
Π. Σακελλαρόπουλος

Η παρουσίαση θα γίνει στις 11.00 π.μ.

 

Εκδήλωση για το Μεταπτυχιακό “Κλινική Ψυχική Υγεία”

Στη συνέχεια, η κα Ράπτη θα λάβει μέρος στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Κλινική Ψυχική Υγεία» σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρία, στις 13:00 μ.μ.

Το θέμα που θα επιχειρήσει να καλύψει η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στο σύστημα υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, οι ελλείψεις που αναδείχθηκαν στα Εθνικά Συστήματα Υγείας αυτή την ταραγμένη περίοδο και φυσικά οι στόχοι που έχουν τεθεί για την ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Την εκδήλωση, εκτός την αρμόδια Υφυπουργό Υγείας, θα χαιρετίσουν ακόμη ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κ. Hans Kluge και ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρίας κ. Afzal Javed.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ