Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά παρέδωσε ασπίδες προστασίας προσώπου στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ασπίδες προστασίας προσώπου (μάσκες) που δημιουργούνται στο  Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», παρέδωσε χθές ο Δήμος στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να προσφερθούν σε γιατρούς και σε  ιδιωτικά ιατρεία της πόλης.

Τις ασπίδες προστασίας προσώπου παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, ενώ στον Ι.Σ.Π. παρευρέθηκαν και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης καθώς και ο Σύμβουλος του Δημάρχου για νέες τεχνολογίες και υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab» κ. Ηλίας Σαλπέας.

Υπενθυμίζεται πως οι ασπίδες  προστασίας προσώπου δημιουργούνται από μηδενική βάση με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης στο  Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», αξιοποιώντας πλήρως την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτόμες υπηρεσίες του  «Blue Lab», για το  ιατρικό και το νοσηλευτικό  προσωπικό  της πόλης μας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά θα προσφέρει τις επόμενες ημέρες  κι άλλες  ασπίδες  προστασίας προσώπου στον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που ο Δήμος Πειραιά συμβάλλει στο  έργο των γιατρών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τη δημιουργία  των ασπίδων  προστασίας προσώπου στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», λέγοντας πως είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που υλοποιείται για πρώτη φορά στην χώρα μας από Δήμο. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως ο Δήμος ήδη έχει προσφέρει ασπίδες προστασίας προσώπου στα νοσοκομεία της πόλης Τζάνειο και Μεταξά, σημειώνοντας πως η προσφορά των ασπίδων στον Ιατρικό Σύλλογο θα καλύψει τις ανάγκες  των ιδιωτικών ιατρείων της πόλης. Ακολούθως ο κ. Μώραλης υπογράμμισε πως το «Blue Lab» θα συνεχίσει να παράγει τις ασπίδες για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή δίνοντας μάχη για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Κλείνοντας ο κ. Μώραλης ανέφερε πως η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενισχυμένων κοινωνικών υπηρεσιών που υλοποιεί ο  Δήμος Πειραιά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης, σε δήλωσή του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για αυτή τη σημαντική προσφορά, προσθέτοντας πως η πρωτοβουλία του Δήμου  να δημιουργηθούν ασπίδες προστασίας προσώπου, θα βοηθήσουν το έργο του ιατρικού προσωπικού της πόλης. Ο κ. Πλατανησιώτης σημείωσε πως οι ασπίδες θα δοθούν σε επιλεγμένα ιδιωτικά ιατρεία, επισημαίνοντας: «Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει διαχρονικά τον Ιατρικό Σύλλογο και χαίρομαι που αυτή η κοινωνική προσφορά θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ