Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Μετάλλαξη Όμικρον: Στις πέντε μέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) η καραντίνα για τους νοσούντες με τη μετάλλαξη Όμικρον θα μειωθεί από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Η Rochelle Walensky, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), αναφερόμενη στην απόφαση που πάρθηκε ύστερα από έκτακτη σύσκεψη δήλωσε «Η νέα παραλλαγή εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να επηρεάσει όλες τις πτυχές της κοινωνίας μας»

Η μείωση της καραντίνας αφορά όσους δεν έχουν συμπτώματα ή για εκείνους που δεν έχουν πυρετό και βλέπουν τα υπόλοιπα συμπτώματα να υποχωρούν.

Πλέον, στο τέλος των πέντε ημερών, ο ασθενής θα μπορεί να επιστρέψει σε δραστηριότητες με μάσκα παντού ενώ για τους επαγγελματίες Υγείας απαιτείται και αρνητικό τεστ και μετά τη λήξη της καραντίνας ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.

Οι κανόνες απομόνωσης αφορούν τα άτομα που έχουν μολυνθεί, τα άτομα που είναι ανεμβολίαστα, μερικώς εμβολιασμένα, πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση. Ο χρόνος έναρξης της απομόνωσης ξεκινά την ημέρα που θα βγει κάποιος θετικός.

Όλα όσα πρέπει να κάνουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που νοσούν με τη μετάλλαξη Omicron

  • Απομόνωση και μάσκα για τουλάχιστον πέντε μέρες παντού
  • Ένας ασθενής άτομο θα πρέπει να μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες, αντί για 10 που συνιστούσαν προηγουμένως.
  • Στο τέλος των πέντε ημερών, εάν δεν έχει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να φοράει μάσκα παντού, ακόμα και στο σπίτι γύρω από άλλους, για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
  • Εάν εξακολουθεί να έχει συμπτώματα μετά την απομόνωση για πέντε ημέρες, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι μέχρι να νιώσει καλύτερα και μετά να ξεκινήσει να φοράει μάσκα ανά πάσα στιγμή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ