Κορωνοϊός: Περιφέρεια και ΕΟΔΥ ξεκινούν μαζικούς ελέγχους σε Mονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και προνοιακές δομές

0

Μαζικοί έλεγχοι σε προνοιακές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής για μολύνσεις από τον κορωνοϊό, ξεκινούν από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής
κ. Γιώργου Πατούλη και του Προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, όπου και συζητήθηκε ο κίνδυνος που διατρέχουν οι ευπαθείς ομάδες μετά και από τα ανησυχητικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχές ανά την
επικράτεια.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέας  τόνισε την ανάγκη να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στην κοινότητα και την προάσπιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των προνοιακών δομών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η στιγμή είναι κρίσιμη για την συνέχιση των καλών αποτελεσμάτων αποτροπής μολύνσεων στις ευάλωτες ομάδες του λεκανοπεδίου και έθεσε στη διάθεση του ΕΟΔΥ τα κλιμάκια δειγματοληπτικών ελέγχων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, τα οποία, όπως είπε με υψηλή εξειδίκευση και επαγγελματισμό διενεργούν δειγματοληπτικούς επιδημιολογικούς ελέγχους μέχρι σήμερα σε επιλεγμένος στόχους στην κοινότητα και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Έλεγχοι σε 130 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλες οι αδειοδοτημένες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Αττικής που ανέρχονται στις 130, με δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ωφελούμενους και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες κοινωνικές δομές που απειλούνται από τη διασπορά του ιού.

Μάλιστα, για την υλοποίηση της απόφασης το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ θα προβεί στην εκπόνηση «Επιδημιολογικού Επιχειρησιακού Στοχευμένου Σχεδίου».

Ο κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «H προάσπιση των ευπαθών ομάδων και των προνοιακών δομών της χώρας στο λεκανοπέδιο αποτελεί ύψιστη υποχρέωση μας, την οποία υπηρετούμε ανελλιπώς από την πρώτη ημέρα της εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα μας. Ξεκινάμε άμεσα με τα κλιμάκια δειγματοληπτικών ελέγχων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, μαζικό έλεγχο σε ωφελούμενους και νοσηλευτικό προσωπικό για να θωρακίσουμε τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αττικής από φαινόμενα που έπληξαν τους ηλικιωμένους στα γηροκομεία, με μοιραία εξέλιξη και πολλούς θανάτους, σε χώρες του εξωτερικού και άλλα σημεία της επικρατείας. Η επαγρύπνηση μας για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού θα συνεχίσει να εντείνεται όσο η επιδημία συνεχίζει να αυξάνει τα κρούσματα στη χώρα μας και στην Αττική. Οι ομάδες των επιστημόνων που απαρτίζουν τις κινητές μονάδες ελέγχων (ιατροί εξειδικευμένοι – νοσηλεύτριες ΠΕ) που έχουμε διαθέσει για την προστασία του πληθυσμού της Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ θα επισκεφτούν όλες τις μονάδες και θα πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δειγματοληψιών, ώστε το αποτέλεσμα της προάσπισης των ωφελούμενων των ΜΦΗ να είναι άμεσο».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.