Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός – Θωμαΐδης: 28.000 με 40.000 τα ενεργά κρούσματα στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που παρέθεσε ο  καθηγητής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης για τα ενεργά κρούσματα στην Αττική, μιλώντας στο Mega.

Ειδικότερα, ο Νίκος Θωμαϊδης, έκανε αναφορά για τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική με βάση έρευνα που έγινε στα λύματα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην επιδημιολογία ως μέθοδο παρατήρησης της κατάστασης της υγείας ενός πληθυσμού.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, παρατηρώντας το ιικό φορτίο κάθε μέρα στα λύματα που παράγει ο κόσμος στην Αττική, δηλαδή περίπου 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι «βλέπουμε πως εξελλίσεται η διασπορά της νόσου κατά μέσο όρος».

Στην συνέχεια σημείωσε ότι σε έρευνα που διεξήχθη χθες και προχθές, βρέθηκαν περίπου 28.000 – 40.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική. «Αυτό μεταφράζεται σε έναν επιπολασμό από 0,8 ως 1% στην Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτά τα στοιχεία στέλνονται στην γενική γραμματεία δημόσιας υγείας και στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων που μαζί με τα υπόλοιπα επιδημιολογικά στοιχεία εξετάζονται και αξιολογούνται.

Κλέινοντας ο κ. Θωμαϊδης τόνισε ότι: «Η χρήση της μάσκας είναι όχι απλά απαραίτητη, πρέπει να επιβληθεί», δεδομένου ότι 1 στους 100 κατοίκους της Αττικής είναι αυτή την στιγμή φορέας του κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ