Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Ανησυχητική η κατάσταση στη δυτική Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Πιεστική παραμένει η υγειονομική κατάσταση στη χώρα όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 60 παρουσιάζει αύξηση» ενώ περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται στην Πιερία, τη Δράμα, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Ξάνθη, την  Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Φλώρινα.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη δυτική Αττική, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας μιλώντας για ποσοστά 83% κάλυψης στις ΜΕΘ στην Επικράτεια, 77% στην Αττική και 91% στην Θεσσαλονίκη.

«Με αυτά τα ημερήσια κρούσματα αν προτεραιοποιούμε σαν κοινωνία το μήνυμα των Χριστουγέννων ή υπερτερεί η ατομική αίσθηση της αντίληψής μας για τα πράγματα; Είμαστε μια κοινωνία αλληλεγγύης;» διερωτήθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, συμπληρώνοντας πως «έχουμε συναίσθηση ότι έχουμε 578 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία; Η κινητικότητα έχει επιδείξει μικρή αυξητική τάση παρά το lockdown. Το ερώτημα που τίθεται και είναι απλό και σκληρό, είναι το πού νοσηλεύει κανείς τους συμπολίτες του, πού μπορεί να βρει ένα κρεβάτι εντατικής θεραπείας αν δυσκολέψουν τα πράγματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ