Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Η ορθή χρήση των προστατευτικών γαντιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το από 23-03-2020 ενημερωτικό της έντυπο η επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Χαλανδρίου, Ειρήνη Χαλάτση δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την ασφαλή χρήση των γαντιών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση.

Ειδικότερα σημειώνει:

  • Φοράμε τα γάντια μιας χρήσης πάντα αφότου έχουμε πλύνει τα χέρια μας καλά με νερό και σαπούνι, το λιγότερο για 30 δευτερόλεπτα και αφού τα έχουμε στεγνώσει επαρκώς.
  • Επιλέγουμε το κατάλληλο μέγεθος γαντιών.
  • Δεν φοράμε ποτέ χρησιμοποιημένα γάντια μιας χρήσεως. Κίνδυνος επιμόλυνσης.
  • Φορώντας τα γάντια μας, συμπεριφερόμαστε, όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής, με τον ίδιο τρόπο σαν να μην φορούσαμε τα γάντια. Δηλαδή: Διατηρούμε τα γάντια μας καθαρά, αλλάζουμε συχνά γάντια, όσο συχνά θα πλέναμε τα χέρια ή και κάθε 3- 4 ώρες, υπό την προϋπόθεση να τα διατηρούμε καθαρά: Η καλύτερη οδηγία ασφαλούς χρήσης γαντιών μια χρήσεως είναι να τα αλλάζουμε προσεκτικά και συχνά. Μόνο σε περίπτωση αδυναμίας εφαρμογής του παραπάνω κανόνα, προσπαθούμε να διατηρήσουμε καθαρά τα γάντια που φοράμε:
    α) σκουπίζοντας τα με μωρομάντηλα μιας χρήσης και μετά εφαρμόζοντας καλά σε όλες τις επιφάνειες τους, λίγο αντισηπτικό/ αλκοόλη καθώς τα φοράμε
    β) πλένοντας τα χέρια μας καλά ενώ φοράμε τα γάντια.
  • Δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας και το γυμνό δέρμα μας με τα γάντια. Και τα γάντια, όπως τα χέρια μας μπορούν να μεταδώσουν ιούς.
  • Τα γάντια θα πρέπει να αφαιρούνται κάθε φορά μετά από:
    α)Επαφή / χειρισμό απορριμμάτων
    β) Χρήση τουαλέτας
    γ) Καθαρισμό επιφανειών
    δ) Κάθε γεύμα
    ε) Κάθε τραπεζική ή χρηματική συναλλαγή ( Το γάντι του χεριού που χρησιμοποιήθηκε).
  • Αλλάζουμε γάντια αμέσως μόλις χαλάσουν ή τρυπήσουν.Αφαιρούμε χωριστά το κάθε γάντι μας και με πολύ προσοχή πιάνοντάς το από τη μανσέτα. Τα γάντια όταν έχουν μολυνθεί, μπορεί κατά την αφαίρεσή τους να επιμολύνουν τα χέρια μας.
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ