‘Εφιαλτική πρόβλεψη από το ΑΠΘ: Τα ημερήσια κρούσματα τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000 [Βίντεο]

0

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα μίας νέας έρευνας που έκανε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για τον αριθμό των κρουσμάτων τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2.000.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης οι αριθμοί της έρευνας προκύπτουν με βάσει τα υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα.

Όπως ανέφερε τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να μεταβληθούν, εφόσον ληφθούν νέα μέτρα και υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη τα βασικά μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού είναι η χρήση μάσκας, η κοινωνική απόσταση και η τήρηση της υγιεινής, λέγοντας πως φρένο στον ιό βάζουν και μέτρα όπως η τηλεργασία, που πρέπει να ενταθεί.

Συσκευή καθαρίζει τον αέρα

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη συσκευή που έχει φτιάξει το ΑΠΘ η οποία, όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο, απορροφά ον αέρα, τον απολυμαίνει με υπεριώδη ακτίνα στο εσωτερικό της και στη συνέχεια τον βγάζει, καθαρό χωρίς ιικό φορτίο.

«Πρόκειται για αποδοτικό μέτρο, καθώς έδειξε ότι με τη συσκευή μειώθηκε το ιικό φορτίο κατά 55% στα μέρη που δοκιμάστηκε. Εξάλλου ο κορονοϊός είναι και αερογενώς μεταδιδόμενος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.