Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Δεν απαιτείται τεστ COVID-19 πριν το αντιγριπικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν χρειάζεται τεστ COVID-19 πριν τον αντιγριπικό εμβολιασμό επισημαίνει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις που Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό και τη διενέργεια του τεστ κατά του κορονοϊού Sars-CoV-2.

«Δεν απαιτείται έλεγχος για COVID-19 πριν από τον αντιγριπικό εμβολιασμό, σύμφωνα και με τις συστάσεις Διεθνών Οργανισμών και Επιστημονικών Φορέων» ξεκαθαρίζει η κ.Θεοδωρίδου

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των αντιγριπικών εμβολίων, το οποίο συστήνεται για άνω των 60 ετών και για όσους ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Λουράντος: Ο γιατρός θα πρέπει να ελέγξει αν ο εμβολιαζόμενος είναι ασθενής κορωνοϊού

«Για να κάνει κανείς το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να είναι υγιής. Και επειδή απαιτείται ιατρική συνταγή για τη χορήγηση του εμβολίου ο γιατρός θα πρέπει να ελέγξει αν ο εμβολιαζόμενος είναι ασθενής κορονοϊού -συμπτωματικός ή όχι- και αν είναι θα πρέπει να αναβληθεί ο εμβολιασμός αργότερα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Είναι γεγονός ότι τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα είναι 4 εκατομμύρια. Φέτος υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Υπάρχει προτροπή τα παιδιά να εμβολιαστούν από τους παιδίατρους. Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θα πρέπει να συνταγογραφηθεί, θα πρέπει ο φαρμακοποιός να ξέρει ότι αν δεν έχει συνταγή από τον γιατρό δεν μπορεί να κάνει το εμβόλιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ