Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων την επόμενη εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάλεσμα σε νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, απευθύνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Μπροστά σε έναν χειμώνα γεμάτο προκλήσεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς η πανδημία SARS-CoV-2 είναι ακόμα εδώ, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, συνεχίζει το πλάνο εξορμήσεων σε χώρους εκτός νοσοκομείων, με σκοπό να έρθει κοντά στον εθελοντή αιμοδότη. Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε υπήρξε μικρότερη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος της χώρας να μειωθούν σημαντικά και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.

Η αιμοληψία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 και Πειραιώς 144 – www.serafio.gr), από τις 10:30 έως τις 16:30, θα διενεργηθεί αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.

Συγκεκριμένα:

– Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν.

– Αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας.

– Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας.

– Τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού έως την Παρασκευή 19/11 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (09:00-14:30).

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις, μπορούν να προσφέρουν αίμα επτά ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Για να δώσει κάποιος αίμα χρειάζεται:

– Να είναι 18-65 ετών.

– Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

– Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον πέντε ώρες.

– Εάν έχει κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ