Δωρεά ασύρματου φορητού υπερηχογράφου στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

0

Μια νέα συνεργασία του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια για ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου (screening) στους πολίτες των ΟΤΑ μελών, σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε και ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Κίμων Καλόγλου, προχώρησε, σε δωρεά ενός Ασύρματου Φορητού Υπερηχογράφου για τις ανάγκες του Δικτύου.

Ο υπερηχογράφος C3 HD που παραχωρήθηκε στο Δίκτυο, διαθέτει εξαιρετική ποιότητα εικόνας, με έτοιμα προγράμματα ελεγχόμενα από τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης καθιστώντας την εξέταση άμεση και αποτελεσματική. Επιπλέον, με το ενσωματωμένο σύστημα CLARIUS TELEMEDICΙNE υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της εξέτασης από έμπειρους ιατρούς από απόσταση, καθώς και η καθοδήγηση του εξεταστή. Προσεχώς θα σταλεί περαιτέρω ενημέρωση στους ΟΤΑ μέλη, σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω μηχανήματος.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής, έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δ.Σ, του Δικτύου. Το μηχάνημα παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ Γιώργος Πατούλης, ενώ παρόντες ήταν επίσης, ο κ. Αστέριος Ζομπάς, Διευθυντής Πωλήσεων της ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ Α.Ε., τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, η Γενική Διευθύντρια του Δικτύου κα. Μαρία Αϊδίνη και ο Συντονιστής Προγράμματος Υγιών Πόλεων της Περιφέρειας Αττικής κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κ. Καλόγλου και δήλωσε: «Σε μια περίοδο που η Υγεία δοκιμάζεται, πράξεις ευαισθητοποίησης όπως αυτή της εταιρείας ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ Α.Ε., δείχνουν πως έχουμε δίπλα μας αξιόλογους αρωγούς για να συνεχιστούν οι δράσεις που σχετίζονται με την Προαγωγή Υγείας. Το προσφερόμενο ασύρματο σύστημα υπερήχων θα αξιοποιηθεί στο ακέραιο τόσο εντός της Περιφέρειας Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με έμφαση στους πιο απομακρυσμένους Δήμους που οι πολίτες έχουν περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης σε διαγνωστικά κέντρα».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.