Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Δήμος Μεταμόρφωσης: Πάνω από 110 πολίτες έμαθαν τις βασικές Πρώτες Βοήθειες

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε το διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές». 

Στο πλαίσιο της δράσης, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στις βασικές  Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς έλαβαν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, με συμμετοχή περισσότερων των 110 ατόμων ενώ δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Στράτος Σαραούδας, δήλωσε πως η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες είναι ένα δώρο ζωής του ανθρώπου στον συνάνθρωπο και διδάσκει τις αξίες της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτης Λουσίδης, δήλωσε πως όσο περισσότεροι πολίτες ενημερώνονται για τις Α’ Βοήθειες, αντίστοιχο θα είναι και το όφελος για την κοινωνία.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής  κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η γνώση και η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή, δύναται να αποδειχτούν σωτήριες. Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών και η ευαισθητοποίηση του, μας δίνει δύναμη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης και προληπτικού χαρακτήρα». 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ