«Αγωγή Υγείας για Παιδιά»: Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στα διαδικτυακά σεμινάρια του ΕΔΔΥΠΠΥ

0

Στο νέο κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, αφιερωμένο στην «Αγωγή Υγείας για Παιδιά», που οργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων (γονείς, εκπαιδευτικοί), που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα εκπαίδευσης με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ώστε να είναι γνώστες των συνεπειών της έκθεσης των παιδιών σε κινδύνους και να λειτουργήσουν προστατευτικά με γνώμονα την πρόληψη.

Ο κύκλος του σεμιναρίου «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες:
1. ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
2. ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ (Κάπνισμα, Αλκοόλ, Ναρκωτικά)
3. ΕΦΗΒΕΙΑ (Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, Παχυσαρκία, Εμβολιασμοί Εφήβων)

Το πρώτο σεμινάριο έχει να κάνει με τα ατυχήματα των παιδιών: πρόληψη και αντιμετώπιση. Όσοι πολίτες θέλουν να το παρακολουθήσουν, μπορούν να μπουν δωρεάν στην σχετική τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 στις 18:30 μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Κύριος ομιλητής είναι ο δρ. Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος – Εντατικολόγος, τ. Συντονιστής- Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μέλος ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος, ακολούθως, θα απαντήσει στις όποιες ερωτήσεις του καταθέσουν οι συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Σύνδεσμος για την τηλεδιάσκεψη: https://zoom.us/j/93300480805

(Webinar ID: 933 0048 0805)

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων με δυνατότητα σύνδεσης , θα τηρηθεί σειρά
προτεραιότητας.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.