Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

“Stand-up” όπερας για τους μαθητές

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Περιστερίου στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων  διοργανώνει ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές παραστάσεις με τίτλο “stand-up”, με σκοπό να δώσει στους μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης μας τη δυνατότητα να μυηθούν στο μαγευτικό κόσμο της όπερας.
Κατά την παράσταση στις 9 Μαρτίου στο Κινηματοθέατρο ΕΦΗ στην Κηπούπολη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (ΔΕΠΑΔΠ), Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιάφας, βρέθηκε κοντά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 41ου Δημοτικού Σχολείου.  
Ο κ. Καλλιάφας τόνισε ότι σε μια περίοδο κρίσης και έντονης αμφισβήτησης, ο Δήμος Περιστερίου επενδύει στη μόνη σίγουρη αξία, την αισθητική και πνευματική ανέλιξη των παιδιών μας!
Οι νέοι λυρικοί τραγουδιστές Ζαφείρης Κουτελιέρης και Διονύσης Τσαντίνης, με πλούσιο βιογραφικό και μεγάλη εμπειρία στο παιδικό θέατρο και τη διδασκαλία μουσικής, προβαίνουν στις συστάσεις, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, ανάμεσα στους μαθητές και την όπερα.
Η παρουσίαση στηρίζεται σε σύντομα κωμικά αποσπάσματα από ταινίες, διαφημίσεις και κινούμενα σχέδια, τα οποία θα αποτελούν το εφαλτήριο μετάδοσης των βασικών πληροφοριών, που  αφορούν βιογραφικά και καλλιτεχνικά στοιχεία των σπουδαιότερων συνθετών όπερας.
Επίσης μέσα από σύντομα οπτικοακουστικά αποσπάσματα, γίνονται γνωστά τα κυριότερα έργα αυτών των συνθετών, ένας ακόμα νέος καλλιτέχνης πιανίστας και παιδαγωγός ο Παναγιώτης Κραμπής, με σπουδές στη μουσική τεχνολογία, στην ροή και οργάνωση της προβολής των σχετικών βίντεο.

Οι μαθητές, μετά το πέρας της παρουσίασης, γεύτηκαν την ευθυμία που προσφέρει η αλληλεπίδραση της παρακολούθησης μιας stand-up comedy παράστασης, έχοντας όμως παράλληλα γνωρίσει τα βασικά στοιχεία από τη ζωή και το έργο των μεγάλων συνθετών Μότσαρτ, Ροσίνι και Μπιζέτ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ