Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου: Ανοίγει τις πύλες της στις 18 Φεβρουαρίου η επετειακή έκθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Φέτος, η Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και ενεργής εικαστικής παρουσίας στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας.

Τα εγκαίνια της εορταστικής Επετειακής Έκθεσης “10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου” θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, 18:00 – 22:00.

Την επιμέλεια υπογράφουν οι Θανάσης Μουτσόπουλος και Γιώργος Βογιατζόγλου.

Ο Συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου θέλησε σε αυτήν την έκθεση – ορόσημο για την Πινακοθήκη να παρουσιάσει πολύ αγαπημένα του έργα που έχει ανά τα χρόνια συλλέξει. Η επιμελητική ματιά του επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.

“Οι επιλογές με έργα δέκα μόνον καλλιτεχνών δεν μιλάνε μόνο για ιδιαιτέρες αγάπες ή εκλεκτικές συγγένειες αλλά́ ουσιαστικά́ κατασκευάζουν ένα αφήγημα για μερικά́ από́ τα κεντρικά́ ερωτήματα που απασχολούν τον συλλέκτη. Ασφαλώς αφουγκραζόμαστε αιτήματα περί́ εντοπιότητας εδώ́, με έναν τρόπο που δεν έχει ξανά́ γίνει τόσο ξεκάθαρος. Η γενεαλογία η οποία μοιάζει αδύνατον να βγάλουμε από́ τη συζήτηση είναι ασφαλώς η λεγομένη Γενιά́ του ’30 και τα αιτήματά́ της. Ο Γιώργος Βογιατζόγλου όχι μόνον παρουσιάζει εδώ́ δυο από́ τους επιφανέστερους εκπροσώπους της αλλά́ απλώνει ένα νήμα που θα ενώσει το ’30 με το ’60 και από́ εκεί́ το ’80 έως τον αιώνα που μόλις διανύουμε…“ επισημαίνει ο συνεπιμελητής της έκθεσης, ιστορικός τέχνης Θανάσης Μουτσόπουλος. Η έκθεση 10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου συνοδεύεται από πολυσέλιδο επετειακό λεύκωμα.

Δημιουργοί:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΠΑΡΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΔΙΓΚΑ
ΕΛΕΝΗ ΜΩΡΑΪΤΗ
ΤΑΣΟΣ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΙΤΣΑΚΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΚΥΡΑΡΙΝΗΣ

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ