Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

“Ω ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ”: Συγκίνηση στην παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης ανέβηκε για πρώτη φορά η μουσικοθεατρική παράσταση “Ω ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ”.

Η παράσταση εντάσσεται στο αφιέρωμα στον Μικρασιατικό Ελληνισμό που πραγματοποιεί το ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η παράσταση, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Σάββας Παρίτσης, βασίζεται σε προσωπικές μαρτυρίες καθώς και σε περίγραφες από έργα του Ηλία Βενέζη, της Διδώς Σωτήριου και του Στρατή Μυριβίλη και παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα του ΚΟΙΠΑΠ. Στο Δημοτικό Θέατρο βρέθηκε επίσης ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας, ο οποίος επίσης απηύθυνε χαιρετισμό.

 

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης τις προσεχείς δύο Κυριακές 9 και 16 Οκτωβρίου με ώρα έναρξης 8 μ.μ και ελεύθερη είσοδο. Μάλιστα στις 9 Οκτωβρίου είναι η επίσημη πρεμιέρα. Πληροφορίες στα τηλεφωνά: 210 8062702, 210 2826926 Διευθύντρια Άννα Γαϊτανίδου.

 

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Τ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Η ιστορία του Δήμου μας και των δύο Δημοτικών του Ενοτήτων είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Τόσο οι Βραδιές Πολιτισμού του ΠΕΑΠ που ολοκληρώθηκαν, όσο και το αφιέρωμα του ΚΟΙΠΑΠ που συνεχίζεται, τιμούν τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής από την οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια. Η παράσταση που παρακολουθήσαμε αναφέρεται στον άνθρωπο Μικρασιάτη πρόσφυγα, στις αγωνίες, τις πίκρες και τις απογοητεύσεις που βίωσε. Αλλά και στον τρόπο σκέψης και τις συνήθειες των προσφύγων, που μέχρι σήμερα παίζουν σημαντικό ρόλο στις ζωές των απογόνων τους, στις δικές μας ζωές. Συγχαρητήρια στο ΔΣ του ΚΟΙΠΑΠ στον Πρόεδρο Παναγιώτη Μπόλλα που είχε τον συντονισμό και την επιμέλεια, στην Άννα Γαϊτανίδου που είχε την ευθύνη της οργάνωσης των παραστάσεων και όλους όσους συμμετείχαν.»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ