Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χαλανδρίου κάνει “πρεμιέρα” το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020

0

Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου και με τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι ανοίγει το Φεστιβάλ Ρεματιάς Δήμου Χαλανδρίου 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, στο Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Στη μουσική παράσταση (Θ)έρως, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη παρουσιάζονται περισσότερο και λιγότερο δημοφιλή τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη, όπως Κάθε κήπος, Κεμάλ, Τα παιδιά κάτω στον κάμπο, Ποιος είναι τρελός από έρωτα, Η μπαλάντα του Ούρι, Έλα πάρε μου τη λύπη, σε ένα τρυφερό παιχνίδισμα του έρωτα και του θέρους, με ερμηνευτή τον Βασίλη Γισδάκη.

Στη σκηνή του θεάτρου θα βρίσκεται ένα δεκαμελές σύνολο της ορχήστρας, προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των μουσικών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τα μέτρα προστασίας από τον κορoνοϊό, ενώ ο Δήμος καλεί τους θεατές να ακολουθήσουν κι αυτοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας για την ασφάλεια όλων, κρατώντας απόσταση τριών μέτρων από τη σκηνή. Απόσταση δύο μέτρων προβλέπεται και κατά την είσοδο στο θέατρο ενώ θα πρέπει ο κάθε θεατής να κάθεται σε θέση που δεν φέρει απαγορευτική ένδειξη. Επίσης, ενθαρρύνεται θερμά η χρήση αντισηπτικών που υπάρχουν στο θέατρο, οι χώροι του οποίου απολυμαίνονται πριν από κάθε παράσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στο θέατρο γίνεται αποκλειστικά και μόνο με δελτίο εισόδου που μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά από το viva.gr και το αφήνετε στο ταμείο του θεάτρου. Επιπλέον, αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Disabled Artists Movement, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.