Το 1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

0


Στην αναβάθμιση της ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες, με νέες δομές και δημιουργία νέων τμημάτων εστίασε στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη κατά την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού στο αναγνωρισμένο από το Κράτος Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, με αφορμή τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.
Η κα Πατούλη εξέφρασε την ικανοποίησή της αφού φέτος, όπως δήλωσε, «περισσότερα από 180 παιδιά μαζί με τους γονείς τους εμπιστεύονται το Δημοτικό μας Ωδείο, διευρύνοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες μέσα από το πλουραλιστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα μουσικής κατάρτισης που επιμελούνται υπεύθυνα και ολοκληρωμένα οι καταρτισμένοι καθηγητές με τη καλλιτεχνική Διευθύντρια, μαέστρο, Κατερίνα Βαφειάδου». «Σε μια περίοδο κοινωνικής, οικονομικής και αξιακής κρίσης, η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο για τη νεολαία μας και να διαδραματίσει ρόλο δημιουργικό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου του τόπου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Παράλληλα, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους καθηγητές του Ωδείου καλή και δημιουργική χρονιά δηλώνοντας πως η Διοίκηση του ΠΕ.Α.Π. παραμένει ενεργά δίπλα τους για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ταλέντων και κλίσεων, συμβάλλοντας με κάθε μέσο στην προβολή του Ωδείου σε διαδημοτικό επίπεδο μέσα από εκδηλώσεις πανελλαδικής εμβέλειας.

Η βραδιά επιφύλασσε και μια σημαντική είδηση για το Δήμο αλλά και για τα πολιτιστικά ζητήματα της χώρας με την υλοποίηση του 1ου Διαδημοτικού Συνεδρίου Πολιτισμού που θα λάβει χώρα στις 2 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. “Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας υλοποιείται η μεγάλη αυτή διαδημοτική συνάντηση Πολιτισμού με τη συμβολή της Προέδρου του ΠΕ.Α.Π. και εντεταλμένης Συμβούλου στον νεοσύστατο τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ. Η πολιτιστική συνένωση, αφύπνιση και κοινή στρατηγική των Δήμων μέσα από έναν ευέλικτο φορέα επικοινωνίας, προβολής και αξιοποίησης κάθε καλλιτεχνικής έκφρασης τίθεται στο επίκεντρο του Συνεδρίου με στόχο η Αυτοδιοίκηση, σε μια σκληρή περίοδο για την Πατρίδα μας, ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων να συμβάλει με δράσεις και πρωτοβουλίες στη σφυρηλάτηση μιας κοινής διαδημοτικής κουλτούρας για τον Πολιτισμό και την Αλληλεγγύη” όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΕΑΠ.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.