Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής γενικά

«Συν-Φωνία σε “άναρχο” Ματζόρε» – Έκθεση του Σπύρου Γεώργα από τις 24/1 στην Art Gallery Pandora

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καλλιτέχνης Σπύρος Γεώργας παρουσιάζει την 11η ατομική του έκθεση με 31 έργα, με θέμα τις καινούργιες του εικαστικές αναζητήσεις πάνω σε τρισδιάστατους χώρους και τίτλο «Συν-Φωνία σε “άναρχο” Ματζόρε», η οποία θα λάβει χώρα στην γκαλερί «Art Gallery Pandora» στην Αθήνα (οδός Αδριανού 70) και θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 24 Ιανουαρίου 2020.

Εκτός από τις κλασσικές συνθέσεις του σε καμβά, στην έκθεση αυτή ο Σπύρος Γεώργας θα δείξει νέα έργα-κατασκευές από ξύλα, λιωμένα πλαστικά και μικτές τεχνικές, ολοκληρώνοντας έτσι την έρευνά του σε εικάσματα τα οποία αγγίζουν τα όρια της γλυπτικής.

Η Ιστορικός της Τέχνης κ. Αννίτα Πατσουράκη η οποία επιμελείται την έκθεση αυτή, αναφέρει σχετικά: «Ο Σπύρος Γεώργας είναι ένας οραματιστής καλλιτέχνης. Οι συνθέσεις του μπορούν κάλλιστα να ονομαστούν “αλχημιστικά τοπία”. Η έμφυτη κλίση που διαθέτει προς τη γνώση, τη χρήση των υλικών και το συνδιασμό τους, τον καθοδηγούν σε πειραματισμούς ευρεσιτεχνίας και σε εικαστικές καθαρόαιμες, πρωτόλειες αναζητήσεις. Η συγχώνευση υλικών (άμμος, λιωμένα πλαστικά, γυαλί) κατά πλειοψηφία χημικών αναμεμειγμένων με χρώμα, του δίνουν επιφάνειες ανάγλυφες, γεμάτες κίνηση και ένταση».

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 24 Ιανουαρίου 2020, ώρα 19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, με ωράριο λειτουργίας καθημερινά από τις 12.00 έως τις 20.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ