Σε τελικό στάδιο η ανακαίνιση του Μεγάρου Τσίλλερ – Λοβέρδου – Επίσκεψη Μενδώνη – Πατούλη

0

Ολοκληρώνονται τα έργα του κτιριακού συγκροτήματος του Μεγάρου Τσίλλερ – Λοβέρδου στην οδό Μαυρομιχάλη στο Κέντρο της Αθήνας.

Το κτίριο θα αξιοποιηθεί, τόσο ως παράρτημα του Βυζαντινού Μουσείου προκειμένου να στεγάσει τη συλλογή των Βυζαντινών εικόνων Λοβέρδου, όσο και ως αρχιτεκτονικό, ιστορικό, πολιτιστικό και τεχνολογικό μνημείο το οποίο έχει συμβάλει στην αστική φυσιογνωμία της Αθήνας.

Όπως επισημάνθηκε από τη στιγμή που θα λήξουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας το Μέγαρο θα είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του προκειμένου να δεχθεί επισκέπτες.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, επισκέφθηκαν το Μέγαρο και ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αικ. Δελλαπόρτα για την προετοιμασία του χώρου και την τοποθέτηση των εκθεμάτων.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και την Ε.Ε.. Ειδικότερα, η ανακαίνιση έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και έχει φορέα υλοποίησης τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού. Ο Συνολικός Προϋπολογισμός είναι 5.220.696 ευρώ, ενώ η Α’ φάση χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 με 3.600.000 ευρώ, και η Β’ Φάση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με το ποσό των 1,765.075,05 ευρώ.

 

 

Η ανακαίνιση του κτιρίου έχει ήδη ολοκληρωθεί και στην παρούσα φάση γίνεται η τοποθέτηση σε ειδικούς χώρους και προθήκες των εκθεμάτων. Τόσο η Υπουργός όσο και ο Περιφερειάρχης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης του έργου καθώς και για τη στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Υπουργείου, Περιφέρειας και Διαχειριστικής Αρχής.

 

 

Σημειώνεται  ότι τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την Υπουργό Λ. Μενδώνη, συνόδευαν στην επίσκεψη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σ. Νικολαρόπουλος και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.