“Παραποιητικά”: Ένα “πολύχρωμο” μουσικό ταξίδι δια χειρός Δημήτρη Φασουράκη

0

Κυκλοφόρησε ο μουσικός δίσκος του Δημήτρη Φασουράκη με τίτλο “Παραποιητικά” και μας καλεί σε ένα ταξίδι γεμάτο διαφορετικούς ήχους και συναισθήματα.

Ο δίσκος “Παραποιητικά” άρχισε να γράφεται αρχές του 2019 μετά από ένα ταξίδι στην Ρόδο. Σε σχέση με το υδάτινο στοιχείο, την εσωστρέφεια, την εξωστρέφεια αλλά και την παιδικότητα που ανακαλεί η επαφή μαζί με αυτό, ο Δημήτρης Φασουράκης γράφει στίχους και τους μελοποιεί.

Ως ποιήματα προσπαθούν να περιγράψουν και να προσφέρουν αυτή την αίσθηση.

Στη συνέχεια ήρθαν και οι ταξιδευτές στίχοι του Βαγγέλη Ανυφαντή, οι ερωτικοί της Βασιλικής Λαμπίρη και οι λυτρωτικοί του Ξενοφώντα Δαλιάνη.

Αρχίζοντας και τελειώνοντας τον δίσκο με την πρωτοποριακή γραφή του ποιητή Γιάννη Σκαρίμπα ο Δημήτρης Φασουράκης συνθέτει μέσα σε ζειμπέκικους, βάλς, ροκ και άλλους ρυθμούς, και ερμηνεύει μαζί με τον Κωστή Παπαλουκά, τον Κώστα Τσιγκρή και τους ηθοποιούς Πέτρο Μπουσουλόπουλο και Μαριέλα Δουμπού, αυτή τη μουσική παραγωγή όπου ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2021.

Οι Πέτρος Μπουσουλόπουλος και Μαριέλα Δουμπού ερμηνεύουν μοναδικά τις “Ρωγμές” σε στίχους της Βίκυς Λαμπίρη και μουσική του Δημήτρη Φασουράκη:

Μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρο το δίσκο παρακάτω:

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.