Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Πάμε… θέατρο: Οι παραστάσεις της χειμερινής σεζόν που δεν πρέπει να χάσετε

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πλούσιο πρόγραμμα σηκώνει αυλαία η χειμερινή θεατρική σεζόν 2022-2023 στις σκηνές της Αθήνας.

Έργα βραβευμένων συγγραφέων από το ελληνικό και το παγκόσμιο δραματολόγιο ανεβαίνουν από καταξιωμένους σκηνοθέτες και ζωντανεύουν μέσα από τις ερμηνείες ταλαντούχων και αγαπημένων ηθοποιών.

Ξεχωρίσαμε κάποιες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε:

  • Θέατρο Νέος Ακάδημος (Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17, Μετρό Πανεπιστήμιο)

ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ της Αγκάθα Κρίστι

Για 3η χρονιά στο Νέο Ακάδημο, σε μια μεγάλη παραγωγή, έρχεται το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Η ΠΟΝΤΙΚOΠΑΓΙΔΑ» («The Mousetrap»), το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, που παίζεται συνεχώς στο West End από τo 1952 έως σήμερα. Στη νέα προσαρμογή του έργου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Κίρκης Καραλή, μεταφερόμαστε, μια χιονισμένη μέρα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, προτού μπουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές μας! Οκτώ ήρωες (Μάριος Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Πολυδερόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χάρης Τζωρτζάκης, Σάννυ Χατζηαργύρη) που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 19:00, Σάββατο 18:00, Κυριακή 20:30.

 

 

  • Θέατρο Πρόβα (Ηπείρου 39, Αθήνα)

ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ του Υάκινθου Μάινα

Μια παράσταση για παιδιά και για όλη την οικογένεια που θα συνεπάρει τους θεατές της, μεταλαμπαδεύοντας με θεατρικό τρόπο την γνώση για την ιστορία της όμορφης Σμύρνης. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Κοραλία Τσόγκα. Σκηνικά Άννα Μάινα. Κοστούμια Λαμπρινή Καρδαρά. Διανομή Γιάννης Χαντέλης, Υάκινθος Μάινας, Ήρα Σταυροπούλου, Μαίρη Καρφάκη, Νίνα Κεφαλογιάννη και η Μαίρη Ραζή χαρίζει την φωνή της στην Γιαγιά Σμύρνη. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τα μέσα Οκτωβρίου.

 

 

ΤΑ 4 ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Η παράσταση που αγαπήθηκε από το φιλοθεάμων κοινό, θα ανεβεί για 2η χρονιά στην σκηνή του Θεάτρου ΠΡΟΒΑ. Σκηνοθεσία Παντελής Παπαδόπουλος, Σκηνικά – Κοστούμια Λαμπρινή Καρδαρά, Μουσική Διονύσης Τσακνής. Στην διανομή Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Κώστας Δαρλάσης, Κοραλία Τσόγκα, Αννα Πορφύρη, Αντώνης Ζιώγας, Υάκινθος Μάινας, Μαρία Ελένη Μακρή. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 5 Νοεμβρίου.

 

 

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΚΙ ΕΓΩ το best seller του Σταμάτη Μαλέλη

Το έργο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Τεχνών με το πρώτο βραβείο Νίκος Ζακόπουλος ως το καλύτερο έργο 2016-2017 και έχοντας φθάσει τις 400 και πλέον παραστάσεις, συνεχίζει να σπάει ρεκόρ και ανεβαίνει για 7η χρονιά στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ. Η αληθινή ιστορία ενός λαμπρού επαγγελματία που ενώ έχει κατακτήσει την κορυφή της επιτυχίας, ζει για δεκαετίες αγκαλιά με το θάνατο. Ένα αποκαλυπτικό ντοκουμέντο, που καταγράφει με συνταρακτικές λεπτομέρειες, την μάχη που δίνει ο ήρωας με την κατάθλιψη και τον πανικό, και τον τρόπο που τελικά λυτρώνεται. Σκηνοθεσία Σωτήρης Τσόγκας. Σκηνικά Μαίρη Ραζή. Κοστούμια: Χαρά Μποτσιβάλη. Μουσική: Νίκος Χαριζάνος. Διανομή: Μαιρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Κυριάκος Ντούμος, ΚοραλίαΤσόγκα. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 23 Νοεμβρίου.

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ του Αντώνη Ζιώγα

Από την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή έως 8 Ιανουαρίου ένα φωτεινό χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο ταξίδι με πολύ μουσική, χορό, τραγούδι, φάρσες, γέλιο, χρυσόσκονη και δώρα για όλα τα παιδιά! Το έργο έχει ανέβει με τη διαδραστική μέθοδο (interactive) και στηρίζεται στη συμμετοχή των μικρών θεατών που από τη θέση τους βοηθούν ενεργά στην εξέλιξή της παράστασης. Σκηνοθεσία: Αντώνης Ζιώγας – Κοραλία Τσόγκα. Σκηνικά: Ηλίας Σαλβάνος. Κοστούμια: Μαρίνα Σταμάτη. Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Καραβίτης. Χορογραφίες: Κοραλία Τσόγκα. Διανομή: Χαριτωμένη / Κακούλης: Μαρία Καρφάκη, Νταντά / Πνεύμα: Ήρα Σταυροπούλου, Πατέρας / Καλούλης: Υάκινθος Μάινας

 

 

Η ΚΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΕΝΘΕΙ του Κώστα Μουρσελά

Στο σύνολο των θεατρικών έργων του τα μονόπρακτα του Μουρσελά αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο. «Η Κυρία δεν πενθεί – Συλλογή μονόπρακτων» είναι μία ανθολογία σχέσεων και προσώπων. Eνα από τα πιο σημαντικά έργα της Ελληνικής μεταπολιτευτικής περιόδου, ένα ξεχασμένο αριστούργημα με διεθνή καριέρα παραστάσεων. Στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ θα παρουσιαστεί από τις αρχές Ιανουαρίου, για να ενθουσιάσει και πάλι το θεατρόφιλο κοινό, μέσα από κωμικοτραγικές και σατιρικές καταστάσεις που διαδραματίζονται κατά την διάρκεια του έργου. Η σκηνοθεσία είναι του Σωτήρη Τσόγκα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Λαμπρινή Καρδαρά. Μουσική Νίκος Χαριζάνος… Η διανομή θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη.

 

  • Πολυχώρος VAULT (Μελενίκου 26, Αθήνα)

«Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή» της Κικής Μαυρίδου

Η Έλλη Ζάχου Ταχτσή, υπήρξε μια ανυπόταχτη γυναίκα, που το μόνο που ήθελε, ήταν να ζήσει ελεύθερη και να αγαπηθεί. Ατύχησε και στα δύο. Υπέκυψε στη σκληρότητα της εποχής της και έγινε πιο σκληρή από αυτήν. Μετά την θριαμβευτική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, ο μονόλογος της Κικής Μαυρίδου «Η μάνα αυτουνού… Έλλη Ζάχου Ταχτσή», βασισμένος στη ζωή της μητέρας του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη, με τη Ράνια Σχίζα στον ομώνυμο ρόλο, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στον Πολυχώρο VAULT από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου 2023 (κάθε Παρασκευή στις 21:15 και Σάββατο στις 18:15).

 

  • Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος)

Η ΠΟΛΗ της Λούλας Αναγνωστάκη

Ο Ένκε Φεζολλάρι μετά την επιτυχημένη σκηνοθεσία του στην Παρέλαση και η Βάνα Πεφάνη μετά το Διαμάντια και Μπλουζ που έπαιξε δίπλα στις Τζένη Καρέζη και Ζωή Λάσκαρη, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά, λόγω μεγάλης επιτυχίας, στην σημαντική Λούλα Αναγνωστάκη και στο εμβληματικό έργο της Πόλη, από την τριλογία της Πόλης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κίμων: Βασίλης Αφεντούλης, Ελισάβετ: Βάνα Πεφάνη, Φωτογράφος: Γιάννης Στεφόπουλος. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο 21:30, Κυριακή 20:00.

 

  • Θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115, Αθήνα)

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ της Πηνελόπης Δέλτα

Η Παιδική σκηνή ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ θα παρουσιάσει από τα μέσα Νοεμβρίου, στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ την παράσταση «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της, μεταφέρονται με έναν εύληπτο και μαγικό τρόπο. Ένα έργο που θα ευχαριστηθούν μικροί και μεγάλοι. Μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια, με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, της Χριστίνας Κουλουμπή και των συνεργατών τους. Διανομή με αλφαβητική σειρά: Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, Μαριαλένα Ροζάκη, Μελίνα Σπετσιέρη κ.α. Οργανωμένες παραστάσεις: Καθημερινά για σχολεία στις 10:00, Κυριακές για κοινό και ομαδικές κρατήσεις στις 11:15 & 15:00.

 

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ