Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ο Χρήστος Τριπόδης στο Χ-τύπο: “Τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ένα πλούσιο βιογραφικό και μια πολυετή εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης, αλλά και του κινηματογράφου, ο Χρήστος Τριπόδης αποτελεί πλέον “αυθεντία” για την υποκριτική.

Και αυτό δεν είναι μόνο εμφανές από τους μοναδικούς ρόλους που έχει ερμηνεύσει, αλλά και από τις παραστάσεις στις οποίες έχει βρεθεί είτε στην “καρέκλα” του σκηνοθέτη, είτε σε αυτή του παραγωγού.

Φέτος το καλοκαίρι επιμελείται δύο παραστάσεις διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες. Αρχικά, σκηνοθετεί το παιδικό έργο “Ο Πέτρος και ο λύκος” με πρωταγωνιστή το Ρ. Χαραλαμπίδη, μια παράσταση που θα βρεθεί σε περιοδεία σε όλη τη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για το “Νυφικό Κρεβάτι” με τους Ο. Τζιόβα και Π. Αναστασοπούλου σε σκηνοθεσία Α. Ρήγα, το οποίο θα ταξιδέψει στην Ελλάδα μέσα από την εταιρία παραγωγής του.

Με αφορμή τις παραγωγές αυτές, ο Χ-τύπος και η Ιφιγένεια Μπελή ήρθαν σε επαφή με τον κ. Τριπόδη και μίλησαν μαζί του για το θέατρο, την μέχρι στιγμής καριέρα του και πολλά ακόμη, σε μια απολαυστική συνέντευξη.

 

Πώς πέρασαν για σας αυτοί οι 6 μήνες lockdown;

Πολύ δημιουργικά σε αντίθεση με την πρώτη καραντίνα που ήταν ότι χειρότερο μου έχει συμβεί.

 

Επιστρέφετε πολύ δυναμικά με την επιμέλεια δύο παραστάσεων. Από την μια έχουμε τον “Πέτρο και τον λύκο” για τα παιδιά. Γιατί επιλέξατε να ανεβάσετε το συγκεκριμένο έργο;

Είναι ένα ιδιαίτερο έργο, «διαφορετικό». Ένα μεγάλο μέρος του λόγου το αναλαμβάνει η μουσική. Το κάθε μουσικό όργανο είναι και ένας χαρακτήρας Πρόκειται για μια θεατρική προσέγγιση του παραμυθιού, που στόχο έχει την καλύτερη πρόσληψη της μουσικής και των μουσικών οργάνων, από τα παιδιά μέσω της θεατρικής παράστασης.

 

Ποιες αξίες πιστεύετε προσφέρει το θέατρο εν γένει στα παιδιά;

Το καλό παιδικό θέατρο είναι απαραίτητο για τα σημερινά παιδιά. Πέρα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο που έχει, τα κρατάει μακριά από τις οθόνες και τα βάζει σε μία διαδικασία πιο δημιουργική και επικοινωνιακή.

 

Από την άλλη, σε περιοδεία θα βρίσκεται και το “Νυφικό Κρεβάτι” με τους Ο. Τζιόβα και Π. Αναστασοπούλου. Σε τι βαθμό θεωρείται ότι θα ταυτιστεί το κοινό με όσα διαδραματίζονται; Εσείς βλέπετε «στοιχεία» από την καθημερινότητα του γάμου σας μέσα στην παράσταση;

Όχι μόνο «στοιχεία» αλλά και κανονικές εικόνες. Είναι ένα έργο διαχρονικό, γλυκό, με πολύ αστείες αλλά και πικρές στιγμές, όπως συμβαίνει σε ένα γάμο. Είναι τόσο τρυφερό και τόσο «βγαλμένο μέσα από τη ζωή» που σε κάνει αμέσως να ταυτιστείς μαζί του.

 

 

Πρόκειται για ένα έργο που έχουν παίξει σπουδαίοι ηθοποιοί από τον Δ. Χορν μέχρι την Αλίκη Βουγιουκλάκη και πολλούς ακόμα. Το δίδυμο Τζιόβα – Αναστασοπούλου πιστεύετε θα καταφέρει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα;

Είμαι σίγουρος γιατί το βλέπω και στις πρόβες. Τα παιδιά έχουν πολλή όρεξη , καταλαβαίνουν το ειδικό βάρος και είναι φυσικά, πολύ καλοί ηθοποιοί. Ταιριάζουν πολύ σκηνικά και είναι ένα πολύ όμορφο ζευγάρι. Και φυσικά με την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Ρήγα στην σκηνοθεσία που επίσης υπογράφει και την διασκευή μαζί με τον Δημήτρη Αποστόλου, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό

 

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός: Με ποια σειρά προτεραιότητας θα τοποθετούσατε  τους «ρόλους» αυτούς που έχετε αναλάβει;

Τη συγκεκριμένη περίοδο η προτεραιότητα μου είναι παραγωγός και σκηνοθέτης.

 

Αν και έχετε ξεχωρίσει και σε δραματικούς ρόλους, το κοινό σας έχει αγαπήσει μέσα από τις αναρίθμητες κωμωδίες που έχετε λάβει μέρος. Είναι τελικά πιο δύσκολη η κωμωδία από το δράμα όπως πολλοί υποστηρίζουν;

Η κωμωδία είναι πολύ πιο δύσκολη από το δράμα, γιατί στην ουσία αυτό που καλείσαι να αποδόσεις είναι μία τραγική κατάσταση η οποία δεν πρέπει να γελοιοποιηθεί.

 

 

Ποια δουλειά σας έχετε ξεχωρίσει μέσα σε όλη την πορεία σας;

Καμία, όλες είναι το ίδιο ξεχωριστές γιατί είναι δικές μου επιλογές οι συνεργασίες, είτε  πρόκειται για δική μου δουλειά, είτε σαν ηθοποιός σε άλλη παραγωγή.

 

Υπάρχει κάποιος ρόλος που μετανιώσατε που παίξατε στο παρελθόν ή που δεν «συνδεθήκατε» τόσο μαζί του;

Όχι.

 

Ετοιμάζετε κάτι άλλο για το μέλλον;

Πολλά πράγματα αλλά ας βγει καλά το καλοκαίρι και βλέπουμε. Τα όνειρα δεν κοστίζουν και τίποτα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ