Ελάτε στην παρέα μας

Πετρούπολης

«Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης / Raoul Taburin» στον Θερινό Κινηματογράφο Πετρούπολης

Δημοσιεύθηκε

στις

Δείτε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:30 την ταινία «Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης / Raoul Taburin» στο «Σινέ Πετρούπολις».

 

Η ταινία θα προβληθεί ΔΩΡΕΑΝ για τους πολίτες της Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

 

Από τον δημιουργό του πολυαγαπημένου και πολυδιαβασμένου “Μικρού Νικόλα”, Ζαν-Ζακ Σανπέ, έρχεται μία υπέροχη ιστορία για τη φιλία, την αγάπη και τις διάφορες… εκδοχές της αλήθειας, σε μια “αξιαγάπητη” ταινία που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

 

Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου: ο Ραούλ Τροχίδης!

Ο Ραούλ Τροχίδης είναι ο επίσημος κατασκευαστής και τεχνικός ποδηλάτων στο Σαν Σερόν. Στο ειδυλλιακό χωριό της νότιας Γαλλίας, οι κάτοικοι θαυμάζουν τον Τροχίδη ως τον απόλυτο ήρωα-ποδηλάτη. Όμως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες!

Όταν όμως πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα.

Ζωή ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες…

Στον «Αξιαγάπητο κύριο Τροχίδη» ένα μικρό ψέμα μετατρέπεται σε αβάσταχτο βάρος και μαρτύριο ζωής. Ο συμπαθής κατά τα άλλα ήρωας δεν μπορεί να μοιραστεί το μυστικό του ούτε καν με την καλοσυνάτη σύζυγό του με την οποία είναι μαζί από παιδιά. Θα φτάσει όμως η ώρα της κρίσης που η αλήθεια θα λάμψει (;) και θα παραδεχτεί ότι όλη η ζωή του είναι βασισμένη σε ένα ψέμα. Αθώο μεν, αλλά ψέμα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ