Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Μενάνδρεια: Ξεκίνημα με ρεσιταλ πιάνου και Άννα Βαγενά

Δημοσιεύθηκε

στις


Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μενάνδρεια 2015» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς με το ρεσιτάλ πιάνου σε έργα κλασικής μουσικής του καταξιωμένου συνθέτη και μουσικού κ Γιώργου Αυγουστάτου.
Τα έργα του συνθέτη παρουσιάστηκαν από την ταλαντούχα πιανίστα κα Μιμή Ρουφογάλη. Το κοινό συγκινήθηκε και ταξίδεψε με τις μελωδίες των κλασικών έργων του Γιώργου Αυγουστάτου και χειροκρότησε ένθερμα την πιανίστα Μιμή Ρουφογάλη.

Η παράσταση «Ο Γάμος» από το βιβλίο της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, σε θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία και ερμηνεία Άννας Βαγενά, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στα πλαίσια των εκδηλώσεων  «Μενάνδρεια 2015». «Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, της Λενάκη, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα πολλών γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.
Στην παράσταση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος προλόγισε με θερμά λόγια την Άννα Βαγενά.
Η Άννα Βαγενά «μάγεψε» με την συγκινητική ερμηνεία της το κοινό της Κηφισιάς, κι όχι μόνο, το οποίο την χειροκρότησε ένθερμα, στο τέλος της παράστασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ