Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

«Μάρκος Μπότσαρης»: Το «εθνικό μελόδραμα»του Παύλου Καρρέρ παρουσιάζει το Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 20:00, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει το περίφημο «εθνικό μελόδραμα» «Μάρκος Μπότσαρης», του Παύλου Καρρέρ σε συναυλιακή μορφή, στα ελληνικά.

Λίγα λόγια για το έργο

Μια ελληνική «εθνική όπερα» σε τέσσερις πράξεις, η οποία αποτελεί έναν ύμνο στην ανδρεία και την αριστεία του σπουδαίου στρατηγού της Επανάστασης. Το έργο έκανε παγκόσμια πρώτη στην Πάτρα το 1861, πάνω στο σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής μεταρομαντικής όπερας και των νέων τάσεων της εθνικής μουσικής. Έκτοτε διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία σε σημαντικά Λυρικά Θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στην πορεία, για αδιευκρίνιστους λόγους το έργο χάθηκε, και στα τέλη του 1950 διασωζόταν μόνο το σπαρτίτο.

Ποιος ήταν ο Παύλος Καρρέρ

Ο Παύλος Καρρέρ γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1829 και υπήρξε αναμφίβολα, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσουργούς του 19ου αιώνα, ο οποίος οραματίστηκε τη δημιουργία μιας εθνικής μουσικής, και συνέθεσε μια σειρά από οπερατικά έργα με αμιγώς ελληνική θεματολογία. Το ύφος του, αν και φανερά επηρεασμένο από την ιταλική όπερα και ιδιαίτερα τον Βέρντι, διακρίνεται για το ελληνικό του χρώμα και τη δημιουργική αφομοίωση των σύγχρονων τάσεων της εποχής.

Το έργο θα παρουσιαστεί με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας Δήμου Αθηναίων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση και τα εισιτήρια μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ