Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Η Εύη Δαέλη στο Χ-τύπο: “Ακόμη και σήμερα η θέση της γυναίκας στην κοινωνία είναι ανισότιμη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη γνωρίσαμε ως “Φίφη” στην επιτυχημένη σειρά “Ευτυχισμένοι μαζί” και μας απέδειξε από νωρίς ότι ήρθε στο χώρο της υποκριτικής για να μείνει.

Η Εύη Δαέλη αποτελεί πλέον μια από τις πιο ταλαντούχες και αγαπητές ηθοποιούς της γενιάς της με αξιοσημείωτες συμμετοχές τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο.

Φέτος παίζει σε… διπλό ταμπλό καθώς πρωταγωνιστεί τόσο στην επιτυχημένη θεατρική παραγωγή “Ανθισμένες μανόλιες”, όσο και στη νέα τηλεοπτική κομεντί “Σ’αγαπάω μεν… αλλά”. Σε μια απολαυστική συνέντευξη αποκαλύπτει τα πάντα για τις νέες αυτές συνεργασίες, αλλά και γιατί δεν κάνει πλέον σχέδια για το μέλλον, ενώ μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις της μετά τον καταιγισμό καταγγελιών που προέκυψαν στο χώρο αλλά και το μήνυμά της υπέρ της γυναικείας αλληλεγγύης.

 

Τη φετινή σεζόν σας βρίσκουμε σε ένα κλασικό έργο τις «Ανθισμένες μανόλιες», οι οποίες συνεχίζουν με επιτυχία από το καλοκαίρι με ένα εξαιρετικό γυναικείο καστ. Πώς βιώνετε εσείς τη συνεργασία αυτή και ποια είναι η αποδοχή του κοινού μέχρι στιγμής;

Είναι μία από τις ομορφότερες συνεργασίες που είχα μέχρι στιγμής το θέατρο, διότι και μέσω του έργου αλλά και μέσω των κοριτσιών, έχουμε νιώσει πως γνωριζόμαστε χρόνια και αγαπιόμαστε πραγματικά. Ενδιαφερόμαστε η μία για την άλλη. Το κοινό στην αρχή, ενώ λόγω covid από ότι καταλαβαίνω, δεν πολύ ήθελε να βγαίνει και να πηγαίνει στο θέατρο, στο τέλος όταν έρχονταν και συζητούσαμε για την παράσταση έβλεπα και την συγκίνηση τους αλλά και την χαρά τους, το οποίο με έκανε να νιώθω γεμάτη.

 

Το έργο μιλά για τη γυναικεία φιλία και αλληλεγγύη. Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι να διαδοθεί αυτό το μήνυμα στη σημερινή εποχή;

Εγώ προσωπικά λόγω του ότι έχω πάρα πολύ καλές φίλες πάντα θεωρούσα ότι ήταν αυτονόητο το πόσο δυνατές είμαστε οι γυναίκες, και πως μαζί ενωμένες μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα! Το έργο αυτό λοιπόν είναι διαχρονικό, γιατί πέρα από την δύναμη που δείχνει πως έχουμε οι γυναίκες, και πραγματικά είμαστε δίπλα η μια στην άλλη, έχει σαν κεντρικά πρόσωπα τις γυναίκες , όπου δυστυχώς ακόμη και σήμερα η θέση της γυναίκας στην κοινωνία είναι ανισότιμη.

 

Η παράσταση ανέβηκε το καλοκαίρι μετά από πολλούς μήνες αναμονής λόγω του κορωνοϊού. Εσάς πώς σας έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση που ζούμε τα τελευταία δύο περίπου χρόνια;

Είναι μία πάρα πολύ περίεργη κατάσταση που εγώ προσωπικά δεν είχα ξαναζήσει, με έκανε να αναθεωρήσω για τα απλά και καθημερινά, καθώς όταν δεν υπάρχει δουλειά δυσκολεύεσαι πάρα πολύ ακόμη και για το απλό σουπερμάρκετ. Επίσης είδα πόσο μου έλειψε η δουλειά μου και πως τελικά έχει περάσει μέσα στο DNA μας η εργασιομανία. Και φυσικά μου έλειψαν πάρα πολύ η αγαπημένοι μου άνθρωποι που δεν μπορούσα να δω. Όταν αρχίσαμε σιγά-σιγά να βγαίνουμε προς τα έξω, πάντα με φόβο, τα πράγματα κάπως ηρέμησαν. Η αλήθεια είναι πως ένιωθα ότι βρίσκομαι σε μία μόνιμη παύση. Ελπίζω να τελειώσει όλο αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται και να είμαστε όλοι υγιείς.

 

Ακόμη, πρωταγωνιστείτε και στη νέα κωμωδία του OPEN “Σ’αγαπάω μεν… αλλά». Μετά από ένα μεγάλο διάστημα στο «Έλα στη θέση μου» , πώς βιώνετε αυτή τη νέα δουλειά;

Νιώθω πάρα πολύ τυχερή που είμαι μέρος αυτού του υπέροχου εγχειρήματος. Είναι μία από τις ωραιότερες δουλειές που έχω κάνει και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, διότι μου δόθηκε η ευκαιρία για πρώτη φορά να δοκιμάσω να παίξω κάτι διαφορετικό. Μία κοπέλα η οποία δεν είναι καθόλου νορμάλ και ήρεμη είναι των άκρων της έντασης, ημίτρελη! Την οποία τελικά έχω λατρέψει κιόλας! Ανυπομονώ να δείτε κι εσείς τα επόμενα επεισόδια που έχουμε γυρίσει.

 

Με ποιον από τους χαρακτήρες σας θα λέγατε ότι μοιάζετε περισσότερο; Με την Αννέλ από τις «Μανόλιες» ή τη «Ρία» από το «Σ’αγαπάω μεν… αλλά»;

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να διαλέξω πολύ εύκολα γιατί η μία είναι τελείως των άκρων, και η άλλη καταλήγει να είναι πολύ χαμηλών τόνων. Όποτε μπορώ να πω ότι βρίσκομαι κάπου στη μέση! Ή τουλάχιστον προσπαθώ.

 

 

Κάνατε σε πολύ μικρή ηλικία την πρώτη σας εμφάνιση στο χώρο με τη συμμετοχή σας στην επιτυχημένη σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί». Ήταν εύκολο για σας να διαχειριστείτε αυτή την ξαφνική δημοσιότητα;

Ευτυχώς είχαν προβλέψει οι γονείς μου για το πώς έπρεπε να διαχειριστούν την κατάσταση και με πάρα πολλή κουβέντα και επεξήγηση με έκανε να καταλάβω πως και το κομμάτι της αναγνωρισιμότητας που μπορεί να είχε η σειρά ήταν απλώς ένα κομμάτι της δουλειάς! Όποτε με είχαν προετοιμάσει για αυτό που θα αντιμετώπιζα επομένως δεν με τρόμαξε όλο αυτό !

 

Έχουμε δει κατά καιρούς ηθοποιούς να εκφράζουν μια μικρή δυσαρέσκεια θα λέγαμε στο να τους ταυτίζει ο κόσμος με έναν συγκεκριμένο ρόλο. Έχει τύχει να νιώσετε κι εσείς το ίδιο με το ρόλο της «Φίφης»;

Πολλές φορές με πιάνει αυτό σαν παράπονο και λέω «έχω κάνει τόσες δουλειές, γιατί θυμούνται μόνο μία;» Αλλά όσο το ξανασκέφτομαι τόσο καταλαβαίνω πόσο τυχερή ήμουν που έζησα αυτή την επιτυχία και στο τέλος νιώθω ευγνώμων. Από το να μην θυμάται κανείς κανένα όνομα ρόλου που είχα προτιμότερο είναι να θυμούνται την Φίφη!

 

Πού ονειρεύεστε να φτάσετε ως ηθοποιός;

Η αλήθεια είναι πως το μόνο που θέλω είναι απλώς να μπορώ να έχω δουλειά κάθε χρόνο το οποίο είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, θεωρώ ότι οποιαδήποτε δουλειά και να σου τύχει έχει κάτι να σου δώσει. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο, απλώς ελπίζω να έχω την τύχη να δουλεύω κάθε χρόνο.

 

Όντας μια νέα κοπέλα στο χώρο, ποιες ήταν οι σκέψεις σας όταν άρχισε να εξαπλώνεται η συζήτηση και οι καταγγελίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών στο χώρο;

Αυτό ήταν κάτι το οποίο το ακούγαμε πάντα, ήμουν τυχερή και είχα πάρα πολύ καλό ένστικτο στους ανθρώπους, αν έβλεπα ότι κάποιου η συμπεριφορά δε μου πήγαινε πολύ καλά τότε δεν θα συνεργαζόμουν μαζί του! Βεβαίως ήμουν τυχερή και δεν μου έτυχε κάποια κακοποιητική συμπεριφορά, γιατί στα λόγια είναι εύκολο να πούμε ότι θα φύγουμε από κάτι που μας τρομάζει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που επιτέλους οι άνθρωποι που πέρασαν κάτι τόσο τραγικό βγήκαν και μίλησαν. Έδωσαν πάτημα σε όλους τους υπόλοιπους να έχουν φωνή, να μην φοβηθούν, να μην επιτρέψουν άλλο σε αυτούς που θεωρούν ότι μία μεγαλύτερη θέση εργασίας σου δίνει και την εξουσία πάνω στο κορμί ή την ψυχοσύνθεση κάποιου.

 

Έχετε κάποια άλλα σχέδια για το μέλλον;

Έκανα σχέδια γενικότερα αλλά η αλήθεια είναι πως μετά τον κορονοϊό κάπως ταράχτηκε όλο αυτό μέσα μου. Σχεδιάζω την επόμενή μου μέρα, άντε μέχρι και την επόμενη εβδομάδα. Το μόνο που θέλω είναι να έχω την υγεία μου τους ανθρώπους που αγαπώ τα σκυλιά μου και μια δουλειά για να τα βγάζω πέρα.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ