Β. Σιώμος, Πρόεδρος ΣΠΑΠ: “Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η πιο πολύτιμη περιουσία μας”

0

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που γιορτάστηκε στις 18 Απριλίου, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος προέβη σε δήλωση.

Όπως αναφέρει: «Κύριος σκοπός της ημέρας αυτής είναι να ενισχυθεί η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες. Φέτος, στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε λόγω της μάχης κατά του κορονοιού, με την αποχή από τις εκδηλώσεις, ανακαλύπτουμε όλη την δύναμη της παράδοσης μας, ως μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς, για την ζωή του καθενός, για τηv κοινωνία αλλά και για τον τόπο μας.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η πιο πολύτιμη περιουσία μας. Είναι μια περιουσία ανεκτίμητης αξίας που θα πρέπει όλοι να προστατεύσουμε. Η χώρα μας έχει την τύχη να διαθέτει πολύ σημαντικά μνημεία εκ των οποίων ορισμένα είναι ιδιαίτερα σπάνια ενισχύοντας την πολιτιστικής μας κληρονομιά. Για όλους εμάς στον ΣΠΑΠ σημαντικότατος στόχος είναι, εκτός της περιβαντολλογικής ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς, να τους ευαισθητοποιήσουμε για τη σημασία, για την ανάγκη αλλά και για την υποχρέωση μας απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά για εμάς αλλά και για περιφρουρώντας και διαφυλάσσοντας την πολύτιμη περιουσία μας».

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.