Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Βραδιά όπερας στον Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύθηκε

στις


Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος πραγματοποίησε, στο αμφιθέατρο του «Στρογγυλού», μια βραδιά με κλασσικό τραγούδι. Μια βραδιά για τους λάτρεις του είδους, αλλά και ένα έναυσμα για τους μη μυημένους να πλησιάσουν σε αυτό.
Έτσι  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ακούστηκαν Άριες από Όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου των μεγαλυτέρων συνθετών του είδους: Βέρντι, Πουτσίνι, Καταλάνι, Ροσσίνι κ.α.
Τραγούδησαν ο διάσημος Ιταλός Μπάσος FRANCESCO ELLERO D’ARTEGNA – με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα θέατρα όπερας στον κόσμο- και η νεαρή Ελληνίδα υψίφωνος ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΤΣΟΥ, που έχει στενούς δεσμούς με την πόλη μας, όπως και ο πιανίστας ΦΡΟΙΞΟΣ ΜΟΡΤΖΟΣ που τους συνόδευσε.
Κατάφεραν να ψυχαγωγήσουν, αλλά κυρίως να συγκινήσουν, το κοινό που ήλθε να τους ακούσει. Ανάμεσα τουςη Δήμαρχο, κα Μαρία Ανδρούτσου και άνθρωποι της κλασσικής μουσικής, ο διάσημος έλληνας τενόρος Αντώνης Κορωναίος, ο μπάσος Νίκος Παγούνης , ο συνθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Δημήτρης Μηνακάκης κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ