Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Αυτές είναι οι δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κηφισιά – Δείτε το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κηφισιάς γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο πρόγραμμα, με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις καθώς και πολλές χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στη Νέα Ερυθραία στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη & Ηρώων Πολυτεχνείου στις 18:30, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και στη συνέχεια ο συμπολίτης μας Διονύσης Σχοινάς θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και όχι μόνο, δίνοντας την ευκαιρία ενός χριστουγεννιάτικου πάρτυ και μιας εορταστικής διάθεσης. Την εκδήλωση θα ανοίξει η Χορωδία Δημοτικών Σχολείων Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.
Την ίδια μέρα, στις 21:00, στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά), το Β΄ θεατρικό εργαστήρι Ενηλίκων Δήμου Βριλησσίων παρουσιάζει την ξεκαρδιστική κωμωδία «Σάντα Τσικίτα» των Αλ. Σακελλάριου – Χρ. Γιαννακόπουλου, σε σκηνοθεσία Έφης Πίκουλα.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη & Λεβίδου στην Κηφισιά στις 17:00, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η σπουδαία ερμηνεύτρια Άννα Βίσση θα ανάψουν σε μια υπέροχη εορταστική ατμόσφαιρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κηφισιά. Η Άννα Βίσση με το τεράστιο ρεπερτόριο και την ξεχωριστή φωνή σηματοδοτεί την έναρξη ενός εορταστικού μήνα στην Κηφισιά και υπόσχεται μια μοναδική συναυλία. Την εκδήλωση θα ανοίξουν η Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Ώθηση».
Στη συνέχεια, στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 19:00, «Καλωσορίζουμε τα Χριστούγεννα με παιδικές φωνές» από τη «Χορωδία Κηφισιάς 1937» με τη συμμετοχή παιδικών και νεανικών χορωδιών.
Στην Έπαυλη «Δροσίνη» (Αγ. Θεοδώρων & Δ. Κυριακού, Κηφισιά), την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 17:00, ξαναζωντανεύουν τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια από τις Λαλούδες της Νέας Ερυθραίας.

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς στις 20:00, θα απολαύσουμε ένα μουσικό αφιέρωμα από τη Μέμα Χαλιώτη στο πιάνο και τη Mezzo soprano Βάγια Κωφού με αφορμή τα 93 χρόνια από τη γέννηση του Μεγάλο Έλληνα Συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι.
Ενώ, την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στον ίδιο χώρο στις 20:00, η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη με ανανεωμένο και πλούσιο πρόγραμμα, θα μας παρασύρει σ’ ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στον υπαίθριο χώρο της συμβολής των οδών Κολοκοτρώνη & Λεβίδου στις 13:00, το κουιντέτο χάλκινων πνευστών του συνόλου Ventus Ensemble συνοδεία κρουστών, παρουσιάζει δημοφιλή έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου καθώς και χριστουγεννιάτικα θέματα.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου καθώς και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς, η Θεατρική ομάδα του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού και Πολιτισμού «Δημήτριος Βικέλας» Δήμου Κηφισιάς παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ “4 θεατρικές διασκευές διηγημάτων του” και το μονόπρακτο “Η επέτειος”, σε σκηνοθεσία Κικής Αυγουστάτου.

Επίσης, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στο Κτήριο “Παλλάς Αθηνά” του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση (Θ. Δηλιγιάννη 59, Κεφαλάρι) στις 11:00, «Οι Φίλοι της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς» πραγματοποιούν τη 12η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία τους, αφιερωμένη στη μνήμη της Καθηγήτριας Μουσικής – τ. Λυκειάρχη Κίρκης Αρνέλλου, με έργα Γ. Φ. Τέλεμαν, Χάυντν, Α. Βιβάλντι.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στο Εντευκτήριο Εκάλης (Πλατεία Κέννεντυ) στις 19:00, το quintetto Arco Continuo σε μία ξεχωριστή συναυλία Μουσικής Δωματίου, με εορταστική διάθεση θα ερμηνεύσει συνθέσεις κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
Στη Βίλλα Κώστα (Λουκή Ακρίτα 4) στη Νέα Ερυθραία, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Βίοι Αγίων» το Εργαστήρι Αγιογραφίας, με δασκάλα την Μαρία Καρδαρά, πραγματοποιεί ομιλία του Αρχιμανδρίτη π. Αθανασίου Ντέτσικα I. N. Ευαγγελιστρίας Νέας Ερυθραίας με θέμα «Μηνύματα από τον Θεό που έγινε νήπιο».

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίας Ματρώνης από τις 12:00 έως τις 15:00 οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση με μαριονέτες «Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι», ενώ μετά το τέλος της παράστασης θα γνωρίσουν την τέχνη της μαριονέτας. Την ίδια ημέρα στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ελευθερώτριας στις 19:00 η Μικτή και Παιδική Χορωδία του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού θα παρουσιάσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με ξεχωριστά τραγούδια και μελωδίες.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Μικρασιατών (Στροφυλίου & Χαρ. Τρικούπη) από τις 11:00 έως τις 15:00 θα φιλοξενηθεί χριστουγεννιάτικο bazaar με συνοδεία μουσικής από το συγκρότημα Jazz On the Road, από τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κηφισιάς αλλά και Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Πόλη.
Την ίδια ημέρα στο Δημαρχείο Κηφισιάς στην Αίθουσα «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» στις 19:00 θα απολαύσουμε Χριστουγεννιάτικους Βυζαντινούς Ύμνους από την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία και την παραδοσιακή χορωδία του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε μια εκδήλωση των Τροβαδούρων Κηφισιάς με τίτλο «Παιδίον Άναξ».

Στις 23 Δεκεμβρίου στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Κολοκοτρώνη στις 12:00 οι «Μικροί Τροβαδούροι Κηφισιάς» θα μας χαρίσουν όμορφες χριστουγεννιάτικες μελωδίες με τις παιδικές τους φωνές, ενώ στο ίδιο σημείο στις 13:00 έρχεται η Συμφωνιέτα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με δημοφιλή έργα του παγκόσμιου κλασσικού ρεπερτορίου καθώς και χριστουγεννιάτικα θέματα. Το ίδιο βράδυ στις 19:00 η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς στο Δημαρχείο Κηφισιάς δίνει την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της με πλήθος γνωστών έργων.

Στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, η Φιλαρμονική του Δήμου από τις 11:00 έως τις 15:00 θα παιανίσει τα κάλαντα αλλά και άλλα χριστουγεννιάτικα έργα στους δρόμους και τα εμπορικά κέντρα στην Νέα Ερυθραία και στην Κηφισιά.

Στις 27 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Δημαρχείο Κηφισιάς οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν τη θεατρική παράσταση «Το σπίτι του Άι Βασίλη», μια διαδραστική παράσταση με την συμμετοχή των παιδιών.

Στις 28 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς στις 18:30, έρχεται η παιδική θεατρική παράσταση «Το μυστικό της Αγάπης» που με τη βοήθεια του Αστεριού, της Βασιλόπιτας, του Τσουρεκιού και του Άι Βασίλη θα μας πει αυτό το μυστικό της αγάπης ώστε να το κρατήσουμε βαθιά μέσα μας για πάντα.

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται το κλασσικό αριστούργημα «Ο Καρυοθραύστης» με την ιστορία της Κλάρας και το όνειρο της συνάντησης με τον καρυοθραύστη-πρίγκιπα. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Κολοκοτρώνη, στις 13:00 θα απολαύσουμε μία ξεχωριστή μουσική παράσταση με το συγκρότημα Nefelopetra, μια μουσική διαδρομή από παλιούς ιρλανδικούς μύθους μέχρι pop και rock ακούσματα.
Την τελευταία μέρα του έτους, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, η Φιλαρμονική του Δήμου παιανίζει τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς καθώς και πολλά άλλα δημοφιλή έργα καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο.

Παράλληλα, από το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου θα υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες για παιδιά στην Κηφισιά, στη συμβολή των οδών Λεβίδου και Κολοκοτρώνη σε επιλεγμένες ημερομηνίες (επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα) όπως θεατρικές δράσεις, εργαστήρια κατασκευής, facepainting κ.α.

Στη Νέα Ερυθραία στο Πάρκο «Ανδρέα Γ. Παπανδρέου» (Εθνικής Αντιστάσεως & Οδ. Ανδρούτσου), τα Σαββατοκύριακα 22-23/12 και 29-30/12 οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο των ξωτικών, να φτιάξουν στολίδια, να στείλουν τα γράμματα στον Άι Βασίλη και στις 30/12 να μαγευτούν από τα κόλπα του Tristan Magician.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ