Παρέμβαση από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αγίου Δημητρίου

0

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αγίου Δημητρίου καταδικάζει την Ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπισης των ροών προσφύγων αλλά και οικονομικών μεταναστών και σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι:

«Πρέπει να υπάρξει πολιτική δέσμευση για την ασφαλή και νόμιμη μετακίνηση των προσφύγων όπως προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες χωρίς βία, καταστολή.
Είναι επιτακτική ανάγκη να καταδικαστεί η πολιτική των κλειστών συνόρων των χωρών της ΕΕ που υψώνουν φράχτες και απλώνουν συρματοπλέγματα και άμεσα πρέπει:
Να δημιουργηθούν χώροι δημόσιοι ή ιδιωτικοί με κρατική χρηματοδότηση ελεύθερης φιλοξενίας -όχι γκέτο- προσφύγων και μεταναστών για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη.
Να διατεθούν επαρκή κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους Ευρωπαϊκούς πόρους για το μεταναστευτικό.
Να ενισχυθούν οι δημόσιες-δημοτικές κοινωνικές δομές πρόνοιας αλληλεγγύης και σίτισης για να λειτουργήσουν υποστηρικτικά.
Να καταδικάσουμε τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές και παρεμβάσεις, που έχουν δημιουργήσει αυτούς τους πολέμους και έχουν γιγαντώσει τον ISIS. Να καταδικάσουμε τις πολιτικές που εξαθλιώνουν και φτωχοποιούν τους λαούς.
Ο Δήμος μας, πάντοτε, με όσες δυνατότητες διαθέτει, αναπτύσσει πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, διαθέτοντας παράλληλα τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του προς ανακούφιση των συνανθρώπων μας ανεξάρτητα αν είναι δημότες, πρόσφυγες ή μετανάστες . Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.»

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.