Αλλάζει το νομικό πλαίσιο διαχείρισης των απορριμμάτων

0

Διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με αντικείμενο το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ)

είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, με επικεφαλής την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κκ Σκουρλέτη και Φάμελλο.
Συζητήθηκαν και εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του σχεδιασμού, ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας έγκρισης του Σχεδίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής και την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ από τα δύο υπουργεία, προκειμένου να αλλάξει το νομικό πλαίσιο της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.
Μετά από τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλο, η Περιφερειάρχης χαιρέτισε την κοινή προσπάθεια να σταματήσει το “απαράδεκτο μοντέλο της Φυλής” και “να αποκτήσει η Αττική τη διαχείριση των απορριμάτων που αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή περιφέρεια σήμερα”. Τόνισε ότι τα απορρίμματα δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, αλλά παράγοντες ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Συνεχίστε να ενημερώνεστε από την εφημερίδα «ΧΤΥΠΟΣ».
Κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά, με αποκλειστικές ειδήσεις, ρεπορτάζ, άρθρα και μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.