Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Aπάντηση του Υφυπουργού Οικονομικών σε ερώτηση του Βουλευτή Αστέριου Ροντούλη

Δημοσιεύθηκε

στις

“Θα εξεταστεί η αναγνώριση

της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα”

Απάντηση, με θέμα την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για μισθολογική εξέλιξη στο δημόσιο, έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππός Σαχινίδης, ως αρμόδιος για τα θέματα που τίθενται στην ερώτηση που έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αστέριος Ροντούλης.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος βουλευτής στην Ερώτησή του, έθετε το ζήτημα της αναγνώρισης για μισθολογική εξέλιξη στο δημόσιο, της συνολικής προϋπηρεσίας που έλαβε χώρα στον ιδιωτικό τομέα και σε ΝΠΙΔ. Είναι γεγονός ότι η μη αναγνώριση του προαναφερθέντος χρόνου, έχει δημιουργήσει αδικίες και ανισότητες σε πολλούς που μετά την πάροδο πολλών ετών καριέρας στον ιδιωτικό τομέα αποφάσισαν να ενταχθούν στις τάξεις του δημοσίου τομέα. Έτσι, άτομα που έχουν διανύσει πλέον των 20 ετών εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα, με τον διορισμό τους εντάσσονται στο 18ο ή 17ο μισθολογικό κλιμάκιο του δημοσίου (αρχικά κλιμάκια).
Ο Χ-τύπος είχε αναφερθεί στο ζήτημα καθώς αφορά και χιλιάδες συμβασιούχους πρώην δημοτικών επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα που πέρασαν πρόσφατα στους δήμους με το Νόμο Παυλόπουλου. Είχαμε καταγράψει μάλιστα τις αντιδράσεις από εργαζόμενους του Δήμου Ηρακλείου που θίγονται από το αυτό
Ο Υφυπουργός Οικονομικών στην απάντησή του αναφέρει τα εξής: «Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 15 του Ν. 3205/2003, δεν υπολογίζεται για μισθολογική εξέλιξη, η προϋπηρεσία σε ΝΠΙΔ και στον ιδιωτικό τομέα εν γένει. Κατόπιν αυτών, η αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα αποτελεί γενικότερο θέμα αφού αφορά όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, και θα εξεταστεί στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του μισθολογίου, λαμβανομένων υπόψη και των δημοσιονομικών συνθηκών της χώρας».
«Όπως φαίνεται από την απάντηση, το ζήτημα είναι αρκετά σημαντικό και αφορά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, γι’ αυτό και υπάρχει πρόθεση να εξεταστεί στο νέο πλαίσιο αναμόρφωσης του μισθολογίου. Από την πλευρά του ο ΛΑ.Ο.Σ., θα παρακολουθεί στενά το ζήτημα, και θα παρεμβαίνει με ότι μέσα διαθέτει μέσα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του λειτουργίας, έτσι ώστε τελικά η απόφαση που θα ληφθεί να είναι προς όφελος των ενδιαφερομένων» ήταν το σχόλιο του κ. Ροντούλη σχετικά με την απάντηση του κ. Σαχινίδη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ