Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Δήλωση του Προέδρου του ΕΣΔΚΝΑ, Νίκου Χιωτάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Να ξεκινήσει άμεσα διάλογος  για τον ΧΥΤΑ

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, στον  Πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ, κ. Νίκο Χιωτάκη, με την οποία τον καλεί να ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την κατάληψη της εισόδου του ΧΥΤΑ Φυλής από απεργούς της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ο κ. Χιωτάκης απάντησε με δική του γραπτή δήλωση.

Το κείμενο του κ. Χιωτάκη είναι το ακόλουθο:
«Η ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα.  Απέναντι στην επίθεση που δέχεται η αυτοδιοίκηση με την περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων, τη μείωση του προσωπικού και την απαξιωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης κατανοώ τα περισσότερα των αιτημάτων τους. Σε μια περίοδο που το εισόδημα των εργαζομένων συρρικνώνεται η λύση πρέπει να δοθεί με ειλικρινή  διάλογο.  Οι καταλήψεις είναι ακραία ενέργεια και πράγματι εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια υγεία.
Προτείνω να ξεκινήσει σήμερα διάλογος με την ΠΟΕ ΟΤΑ, με  πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών και τη συμμετοχή του νέου προέδρου της Π.Ε.Δ. Αττικής Δημάρχου Αγ. Αναργύρων κ. Νίκου Σαράντη και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, προκειμένου να αποφύγουμε το κουκούλωμα των πραγματικών προβλημάτων και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που είναι το έσχατο μέσο».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ