Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Ποιοι «πράσινοι» κατεβαίνουν στην «αρένα» της Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονη είναι η κινητικότητα στη Χ. Τρικούπη αναφορικά με τα πρόσωπα που θα μπουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και τα οποία θα ριχτούν στη μάχη των εκλογών.

Η δημοσκοπική άνοδος του Κινήματος έχει κάνει πιο εύκολη τη ζωή των στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίοι έχουν επωμιστεί το μεγάλο βάρος της συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Η επιτροπή υπό τον Βαγγέλη Αργύρη αντιμετωπίζει έναν ευχάριστο πονοκέφαλο λόγω της πληθώρας των υποψηφίων και δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπει στο εκλογικό παιχνίδι με πολλά βαριά χαρτιά.

Σε κάθε περίπτωση οι στόχοι που έχει θέσει η ηγεσία της Χ. Τρικούπη είναι η ανανέωση σε πρόσωπα, η ανάδειξη στελεχών από την αυτοδιοίκηση και η  επιστροφή πρώην βουλευτών που είχαν αποστασιοποιηθεί Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε με νόημα ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις με πρόσωπα τα οποία λειτουργούν ως μαγνήτης για τους ψηφοφόρους και μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση των εκλογικών ποσοστών.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

-ο Γιώργος Φλωρίδης που ακούγεται για τη Θεσσαλονίκη,
-ο Κώστας Καρτάλης για τη Μαγνησία,
-ο προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος,
-η Μιλένα Αποστολάκη για κάποιο τομέα της Β’ Αθήνας,
– ο Νάσος Αλευράς για την Α’ Αθηνών,
-ο Θανάσης Κατερινόπουλος, είτε για την Αιτωλοακαρνανία, είτε για κάποιον Τομέα της Αθήνας.

Το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιφέρειες της Αττικής οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν και το ποσοστό που θα λάβει το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές.

Κοινό μυστικό είναι άλλωστε, ότι στην Αττική ψηφίζει σχεδόν η μισή Ελλάδα και από αυτή την περιφέρεια βγαίνουν τα μηνύματα για τις μετεκλογικές συμμαχίες που θα προκύψουν. Οι ενδιαφερόμενοι πάντως είναι πολλοί και πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός θα ανέβει για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν μια θέση στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Το γεγονός ωστόσο, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κινείται άνω του 13% και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει με απλή αναλογική δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους να εκλεγούν.

  • Βόρειος Τομέας Αθηνών:  Το μεγάλο φαβορί είναι χωρίς αμφιβολία ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε διεκδικήσει και την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Η επανεκλογή του θεωρείται δεδομένη, ενώ έδρα θα διεκδικήσουν και άλλα στελέχη. Μεταξύ αυτών είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Παναγιώτης Βλάχος αλλά και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος στο παρελθόν ήταν εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ. Έντονα ακούγονται τα ονόματα του πρώην Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστα Πανταζή, του συνταγματολόγου Κώστα Μποτόπουλου, της πρώην υπουργού Κατερίνας Μπατζελή, και του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Καυσίμων Γιώργου Ασμάτογλου.

 

  • Α’ Αθηνών: Ο Κώστας Σκανδαλίδης, παρά τη φημολογία που τον ήθελε να πολιτεύεται στην Κω που είναι ιδιαίτερη πατρίδα του, θα ριχτεί για άλλη μια φορά στη μάχη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι υποψήφιος στον τομέα της Α’ Αθηνών και είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση. Στον ίδιο τομέα, σταυρό θα διεκδικήσει ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της τρίτης σε δύναμη παράταξης στο δήμο της Αθήνας ο Παύλος Γερουλάνος. Υποψηφιότητα θα θέσουν επίσης η Ρωξάνη Μπέη, κόρη του αείμνηστου δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη, ο Δημήτρης Οικονόμου, γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Παντελή Οικονόμου, η Ζέφη Δημαδάμα, ενώ είναι άγνωστο το αν θα πολιτευτεί ξανά ο Σπύρος Καρανικόλας

 

  • Πειραιάς: Η Χαριλάου Τρικούπη θα ήθελε να δει στα ψηφοδέλτια της στο δήμο του Πειραιά τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. Παρά το γεγονός ότι είναι μικρές οι πιθανότητες, στελέχη που είναι κοντά στον κ. Ανδρουλάκη, τονίζουν ότι θα το «παλέψουν» ως το τέλος. Κοντά στην επιστροφή του στα ψηφοδέλτια είναι ο Δημήτρης Καρύδης,  ο οποίος στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη στη μάχη για την ηγεσία και σήμερα είναι αντιδήμαρχος Πειραιά. Ένα από τα ονόματα που «παίζει» έντονα για την Α’ Πειραιά, είναι και αυτό του μέλους του τομέα Ναυτιλίας του ΚΙΝΑΛ Λευτέρη Χρυσοφάκη.

 

  • Ανατολική Αττική: Άγνωστο παραμένει ακόμη τι θα γίνει με την πρώην βουλευτή Εύη Χριστοφιλοπούλου που έχει δύναμη στην περιοχή. Όσον αφορά στη υποψηφιότητα που έχει κλειδώσει είναι αυτή του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη. Επίσης ακούγονται τα ονόματα της πρώην αναπληρώτριας γραμματέας επικοινωνίας Βάσιας Αναστασίου και του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Σμέρου.

 

  • Δυτικός τομέας Αθήνας: Προβάδισμα έχει η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία είναι αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ. Μάχη για την εκλογή του θα δώσει και ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος ανήκει στο παπανδρεϊκό μπλοκ, ενώ ακούγεται και το όνομα του Ηρακλή Δρούλια που βρίσκεται στο στενό επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη.

 

  • Νότιος τομέας Αθηνών: Κλειδωμένες είναι οι υποψηφιότητες του Παύλου Χρηστίδη που διεκδίκησε την ηγεσία, του Στέφανου Ξεκαλάκη  και της Τόνιας Αντωνίου που πήρε τη θέση της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή. Επίσης «παίζει» και το όνομα του παπανδρεϊκού Γιώργου Πεταλωτή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ