Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

«Το Φασισμό βαθιά καταλαβέ τον», της Ευτυχίας Παπαλουκά

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου, πρ. Αντιδημάρχου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας

Οι αλυσιδωτές φασιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν με τον πιο απτό τρόπο πως δεν μπορούν να υπάρχουν αυταπάτες σε σχέση με την επίδραση μιας δικαστικής απόφασης στην επιβίωση του Φασισμού μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Με άλλα λόγια, όσο σημαντική κι αν υπήρξε σημειολογικά και ιστορικά η καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών πριν ένα χρόνο, αποτελώντας την αρχή του τέλους της ατιμωρησίας της ναζιστικής εγκληματικής βίας στη χώρα μας και δικαιώνοντας τα θύματα αλλά και τους αγώνες των αντιφασιστών/-στριών, η ιδεολογία του μίσους δεν εκριζώνεται τόσο εύκολα και πάντα ο φασιστικός κίνδυνος θα ελλοχεύει. 
 
Μετά τα αιματηρά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Σταυρούπολη, Εύοσμο και Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης εις βάρος μαθητών, φοιτητών και μελών της ΚΝΕ, ακροδεξιοί χτύπησαν και αντιφασίστες/-στριες μέλη της «Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στην πλατεία του γειτονικού μας Νέου Ηρακλείου.
Στα απανωτά περιστατικά δολοφονικών επιθέσεων καταγγέλλεται από τους αυτόπτες μάρτυρες και τα θύματα ολιγωρία -τουλάχιστον- της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τα βίντεο που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και παρουσιάζουν στιγμιότυπα από τα βίαια γεγονότα προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Μπορεί οι πρωτεργάτες της Νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ να βρίσκονται στη φυλακή, αλλά είναι περισσότερο από προφανές πως οι συνεχιστές τους, οι διάφορες ακροδεξιές συμμορίες, συναγωνίζονται μεταξύ τους «στον δρόμο» για το ποιοι θα είναι οι πιο «άξιοι».
Ο εφησυχασμός του λαού, της νεολαίας, του δημοκρατικού κόσμου δεν υπάρχει ως επιλογή. Η καταγγελία των επιθέσεων από μαζικούς φορείς, πολιτικά κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ηχηρή. Όχι όμως εξίσου δυναμική και η αντίδραση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μέλη της οποίας, όπως και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, επικαλούνται πάλι το πολυφορεμένο επιχείρημα των «δύο άκρων», εξισώνοντας τους αγώνες του λαού, του αντιφασιστικού κινήματος και των νεολαιών κομμάτων της Αριστεράς, με τις εγκληματικές πράξεις ναζιστικών  γκρουπούσκουλων και υπολειμμάτων της ΧΑ.
Για ακόμα μια φορά είναι αναγκαία η μαζική λαϊκή δράση, η οργάνωση σε γειτονιές, χώρους εργασίας, σχολεία και Πανεπιστήμια, καθώς μόνο έτσι μπορούν να απομονωθούν και να τσακιστούν τα φασιστικά εγκληματικά στοιχεία που βγήκαν ξανά ξεδιάντροπα από τις τρύπες τους.
 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ