Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το Δ.Σ. Ιλίου καταδικάζει τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις τηλεφώνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών:

«Με αφορμή το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών και άλλων προσώπων από την ΕΥΠ, όπως πρόσφατα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του πρώην Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, των κεντρικών γραφείων του ΚΚΕ, των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη, καθώς και πολλών άλλων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου εκφράζει την ανησυχία του για το πόσο ευάλωτοι αποδεικνύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί από διαδικασίες και πρακτικές που θίγουν την αξιοπιστία τους και αφήνουν έκθετα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων της χώρας.

Για το λόγο αυτό καταδικάζουμε:

  1. Τις υποκλοπές τηλεφώνων από ιδιωτικές εταιρείες.
  2. Τις παρακολουθήσεις, πολιτικών και άλλων προσώπων, που δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς ίδρυσης, την αποστολή και τις αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τα οποία αφορούν στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και στην προστασία από δραστηριότητες που συνιστούν απειλή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και της εθνικής ασφάλειας.

Κανείς δεν είναι υπεράνω του Συντάγματος και των νόμων. Υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ισχύουν και να τηρούνται από όλους, για όλους, χωρίς καμία εξαίρεση, όταν τίθενται θέματα εθνικής ασφάλειας και δημόσιου συμφέροντος και μόνον τότε.

Ζητάμε από την Ελληνική Βουλή:

  1. Να περιφρουρήσει τη Δημοκρατία της χώρας και τους δημοκρατικούς θεσμούς
  2. Να αποκαταστήσει το κύρος, την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτούς
  3. Να εφαρμόσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο
  4. Να διερευνηθεί σε βάθος το ζήτημα, να εξαλειφθεί κάθε σκιά και να αποδοθούν ευθύνες
  5. Να προστατεύσει το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών
  6. Όλα στο φως, διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.»

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ