Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Το διακύβευμα των εκλογών”, της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη στο Χ-τύπο

Δεν υπάρχει εκλογική αναμέτρηση, που να μην έχει σημασία, η οποία δεν θα κρίνει το άμεσο –και πολλές φορές το απώτερο- μέλλον μιας χώρας, ενός έθνους, μιας συμμαχίας χωρών. Κάθε ψήφος μετράει και κάθε κάλπη που στήνεται αποτελεί επιβεβαίωση του σεβασμού των ανθρώπων στην γνώμη των άλλων.

Ωστόσο, στην Ελλάδα, αν κρίνουμε από το πρόσφατο παρελθόν οι εκλογές που έρχονται έχουν πολλαπλάσια σημασία από το σύνηθες. Παραλάβαμε μια χώρα, της οποίας οι κυβερνητικές πολιτικές οδήγησαν στον κλείσιμο των τραπεζών και στην επιβολή capital control και την φτάσαμε, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ένα βήμα μακριά από την επενδυτική βαθμίδα». Πριν από λίγες ημέρες ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο BB+, σε ένα «σκαλί» κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Δηλαδή, αν συνεχίσουμε τον δρόμο μας θα φτάσουμε εντός του έτους στην επενδυτική βαθμίδα – κάτι που σημαίνει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης για όλους τους Έλληνες.

Σε τούτες τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας και του λαού μας. Το δίλημμα μπροστά στην κάλπη είναι αν θα προχωρήσουμε μπροστά, συνεχίζοντας τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται σε ζωτικούς τομείς -την υγεία, την παιδεία, την οικονομία- ώστε να διορθωθούν στρεβλώσεις δεκαετιών, η χώρα μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό και να τονωθεί τόσο η οικονομία όσο και η επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ή αν θα διολισθήσουμε σε εποχές φόβου και ανασφάλειας, που όλοι θυμόμαστε και κανείς λογικός και εργατικός άνθρωπος δεν επιθυμεί να ξαναζήσει.

Η Νέα Δημοκρατία το έχει αποδείξει ότι διαθέτει πρόγραμμα και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκαλέσει σε παγκόσμιο επίπεδο οι επιδράσεις της πανδημίας, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, η αύξηση του πληθωρισμού και η ακρίβεια. Ως κυβέρνηση προσπαθούμε να βρούμε νέο δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε περισσότερο τους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται πιο πολύ, φροντίζοντας για την κοινωνική ευημερία και δίνοντας προτεραιότητα στους ευάλωτους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, στον αντίποδα, επειδή δεν μπορεί να αντιπαραβάλλει έργα και λύσεις (μια και ουδείς μπορεί να λησμονήσει τους τραγικούς χειρισμούς της) επέλεξε την οδό της απόδρασης από την… Βουλή!

Επιπλέον, θρέφει την πόλωση και δεν παρουσιάζει καμία ουσιαστική πρόταση για όλα αυτά που απασχολούν κάθε πολίτη. Το διακύβευμα των εκλογών αποτυπώνεται στη φράση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη: «Δεύτερη φορά στη συμφορά ή δεύτερη εντολή στην προκοπή;»

Για μια Ελλάδα δυνατή και έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας, η απάντηση είναι μία: Η ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών στη Ν.Δ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ